Η δράση του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Premier League συνεχίζεται και η 3η αγωνιστική είναι γεμάτη από... εκπλήξεις! Η Τσέλσι που είναι και μια εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στη League Phase του Conference League, μπορεί να ήταν το φαβορί απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας που δεν είχε καταφέρει να πάρει ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα όμως το τελικό σκορ δεν το... έδειξε.

Οι "μπλε" αν και ήταν ανώτεροι ήταν... φλύαροι επιθετικά, οι φιλοξενούμενοι "άντεξαν" στην πίεση τους με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να αρκετούν στον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και η Τσέλσι να προβληματίζει για μια ακόμη αγωνιστική που πλέον μετρά 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Πολλά χαμόγελα πάντως δεν υπάρχουν στις τάξεις των οπαδών της!

Από την άλλη, η Νιούκαστλ παραμένει μια από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες της Premier League και το απέδειξε με τον πλέον εμφατικό κόντρα στην Τότεναμ που αν και ήταν πιο απειλητική στο "Τζέιμς Πάρκ" είδε τις "καρακάξες" να παίρνουν σπουδαίο τρίποντο επικρατώντας με 2-1.

Δεύτερη απώλεια βαθμών για την Τσέλσι στην Premier League

Η Τσέλσι μπορεί να ξεκίνησε με το... αριστερό στη φετινή Premier League καθώς ηττήθηκε εύκολα στην πρεμιέρα της από την πρωταθλήτρα Μάντσεστερ Σίτι όμως στη συνέχεια έδειξε διαφορετικό πρόσωπο και βελτίωσε αισθητά την απόδοση της. Kάτι που φάνηκε και στο εκτός έδρα παιχνίδι με την Γουλβς την οποία "διέλυσε" με το εμφατικό 2-6.

Η μια εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στη League Phase του Conference League, υποδέχθηκε την συμπολίτισσά της, Κρίσταλ Πάλας στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και στόχος της ήταν να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε καταφέρει να πάρει βαθμό στο πρωτάθλημα και μετρούσε 2 ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Οι "μπλε" μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς με διάθεση να βρουν ένα γρήγορο γκολ, είχαν την μπάλα στα πόδια τους καθώς και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με την συμπλήρωση του 25λεπτου, η Τσέλσι άνοιξε λογαριασμό στο ματς με τον Τζάκσον και έκανε το 1-0, ενώ μέχρι την ανάπαυλα έδειχνε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος, η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και την... φόρα των γηπεδούχων, ανέβασε τις γραμμές της, ενώ η πίεση της απέφερε καρπούς όταν και στο 53ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 με τον Έζε.

Οι γηπεδούχοι αν και ήταν διαρκώς απειλητικοί και δημιουργούσαν κινδύνους έπεφταν πάνω στο "τείχος" της καλά οργανωμένης άμυνας των "αετών". Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο το άγχος κυρίευε τους γηπεδούχους που δεν έβρισκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ασκούσαν ασφυκτική πίεση, έχασαν αρκετές ευκαιρίες όμως δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι παραπάνω από το ματς με αποτέλεσμα να αρκεστούν στον βαθμό της ισοπαλίας.


Απίστευτη Νιούκαστλ άντεξε στην πίεση της Τότεναμ και πήρε το τρίποντο

Ένα από τα πιο "δυνατά" ματς της 3ης αγωνιστικής της Premier League ήταν αυτό ανάμεσα στη Νιουκάστλ και την Τότεναμ. Τα "σπιρούνια" που ήταν και από τις ομάδες που είχαν "κλέψει" τις εντυπώσεις στο περσινό πρωτάθλημα όπου κατέκτησαν την 5η θέση θέλουν υπό τις οδηγίες του Ποστέκογλου να πρωταγωνιστήσουν και να διακριθούν. "Μπλάοκραν" στην πρεμιέρα τους (1-1) από τη Λέστερ όμως κόντρα στην Έβερτον έδειξαν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένα!


Την 3η αγωνιστική είχαν δύσκολο έργο απέναντι στη Νιούκαστλ που μετρούσε μια νίκη και μια ισοπαλία αλλά αποτελεί μια από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος. Το απέδειξαν και στο "Τζέιμς Παρκ". Η Τότεναμ μπορεί να ήταν η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι στο πρώτο μέρος, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτή που βρήκαν πρώτοι δίχτυα και έλυσαν τον γόρδιο δεσμό στο ματς στο 37' με τον Μπαρνς.

Στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, τα "σπιρούνια" είχαν καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο η Νιούκαστλ έκανε πολύ καλή δουλειά σε μεσαία και αμυντική γραμμή. Η Τότεναμ μπορεί να ισοφάρισε στο 56' με αυτογκόλ του Μπερν και να πήρε τα... πάνω της για ανατροπή όμως η Νιούκαστλ την σόκαρε όταν και πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 78ο λεπτό με τον Ισάκ που "υπέγραψε" το τρίποντο και υποχρέωσε την ομάδα του Ποστέκογλου στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Μπράιτον 1-1 (38' Χάβερτζ - 58' Πέντρο)
Μπρέντφορντ - Σαουθάμπτον 3-1 (43', 65' Εμπουεμό, 69' Βισά - Σουγκαβαρά 90+4')
Έβερτον - Μπόρνμουθ 2-3 (50' Κέιν, 57' Κάλβερτ-Λιούιν - 87' Σεμενιό, 90+2' Κουκ, Σινιστέρα 90+6')
Ίπσουιτς - Φούλαμ 1-1 (15' Ντέλα - 32' Τραορέ)
Λέστερ - Άστον Βίλα 1-2 (28' Ονάνα, 6'3 Νουράν - 73' Μπουονανότε)
Νότιγχαμ Φόρεστ - Γουλβς 1-1 (10' Γουντ - 12' Μπελεγκάρντ)
Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (19' αυτ. Ντίας - 10', 30', 83' Χάλαντ)
Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (25' Τζάκσον - 53' Εζέ)
Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-1 (37' Μπαρνς, 78' Ίσακ - 56' αυτ. Μπερν)
01/09 18:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ