Ήταν 24 Οκτωβρίου του 2021 όταν η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ πρωταγωνιστούσε στην πιο εκκωφαντική νίκη της μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" με 5-0, σοκάροντας τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και υποχρεώνοντας τους φίλους των "κόκκινων διαβόλων" να αδειάζουν τις εξέδρες του θρυλικού "θεάτρου των ονείρων" από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. 

Τότε όμως πρωταγωνίστρια του εφιαλτικού σεναρίου ήταν μια "μηχανή" που είχε δημιουργήσει ο Γερμανός τεχνικός. Το απόγευμα της Κυριακής στον πάγκο των φιλοξενούμενων καθόταν ένας πρωτάρης τεχνικός στην Premier League, ο οποίος εκτός των άλλων είχε να ξορκίσει κιόλας μια κατάρα... 88 ετών! Φαίνεται, όμως, ότι ο Άρνε Σλοτ έχει φτάσει στο λιμάνι του Λίβερπουλ αποφασισμένος να σπάσει τα κοντέρ και να ισοπεδώσει ακόμη και... αιωνόβια ρεκόρ. 

Το νέο ιστορικό ρεκόρ του Άρνε Σλοτ στο ξεκίνημα της παρουσίας του στη Λίβερπουλ

Από το 1936 είχε να πάρει διπλό προπονητής της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη του επίσκεψη στο "Ολντ Τράφορντ". Και ο Ολλανδός τεχνικός το έπραξε με κυριαρχικό τρόπο που θα ζήλευε ακόμη και ο Γιούργκεν Κλοπ! 

Χωρίς ίχνος υπερβολής το τελικό 0-3 μοιάζει εξαιρετικά "φτωχό" για να καταγράψει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων στο χορτάρι, ιδιαίτερα στα πρώτα 60 λεπτά της αναμέτρησης. Αποτελεί, όμως, μέχρι στιγμής και το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τους φίλους της Λίβερπουλ ενόψει της συνέχειας μιας πολύ ιδιαίτερης σεζόν, αλλά και ένα δείγμα της "κληρονομιάς" που παρέλαβε ο Σλοτ από τον Γερμανό προκάτοχό του. 

Για τον Τεν Χαχ... τα λόγια έχουν αρχίσει πλέον να στερεύουν! Και ο εφιάλτης της Γιουνάιτεντ όχι μόνο δεν λέει να τελειώσει, αλλά κάθε χρόνο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις! 

Ο Σλοτ βρήκε στο πρόσωπο του Γκράφενμπεργκ το "εξάρι" που έψαχνε ο Κλοπ

Το ντέρμπι του "Ολντ Τράφορντ" είχε... πολύ έντονο άρωμα τουλίπας όχι μόνο λόγω της ολλανδικής μονομαχίας στους πάγκους, αλλά και του αυξημένου "πορτοκαλί" στοιχείου στις ενδεκάδες του, το οποίο μάλιστα πρωταγωνίστησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. 

Ο Τεν Χαχ εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά φανέλα βασικού σε Ντε Λιχτ και Ζίρκζε και ιδιαίτερα ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ήταν ένας εκ των δύο βασικών λόγων για τους οποίους η Λίβερπουλ δεν "άνοιξε" το σκορ από το πρώτο ημίωρο. Ο δεύτερος ήταν ο VAR, ο οποίος στέρησε από τον Αλεξάντερ Άρνολντ το γκολ στο 7', καθώς μετά από υπέροχη επέλαση του Γκράφενμπεργκ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Άγγλου αμυντικού και εκείνος πίστεψε ότι την έστειλε να περάσει τη γραμμή της εστίας των γηπεδούχων. 

Μόνο που το αλάνθαστο μάτι του "ηλεκτρονικού" διαιτητή διέκρινε σωστά ότι ο εκτεθειμένος Σαλάχ είχε έρθει νωρίτερα σε επαφή με την μπάλα και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Αυτή ήταν και η πρώτη φάση που ο Ράιαν Γκράφενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι αποτελεί ουσιαστικά νέα μεταγραφή για τη Λίβερπουλ, αγωνιζόμενος σε θέση αμυντικού μέσου. Ο μόλις 22 ετών Ολλανδός άσος... έβγαλε μάτια για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι αγωνιζόμενος σε θέση "εξαριού" και μαζί με Μακ Άλιστερ, Σομποζλάι κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, εκμεταλλευόμενοι και τη θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο ο Κασεμίρο. 

Ο Βραζιλιάνος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον παίκτη που θαυμάζαμε στα χρόνια που φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και ουσιαστικά καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αποτελούσε το... δωδέκατο μέλος της ενδεκάδας των "κόκκινων". Από δικά του λάθη ξεκίνησαν και τα δύο γκολ της Λίβερπουλ (στο 35' και το 42') σε δύο φάσεις που έμοιαζαν βγαλμένες από καρμπόν. Λάθος Κασεμίρο, ασίστ Σαλάχ εκτέλεση από τον φοβερό και τρομερό Λουίς Ντίας. Είδε και απόειδε στο ημίχρονο ο Τεν Χαχ και άλλαξε τον Κασεμίρο με τον πρωτοεμφανιζόμενο 20χρονο, Κόλιερ, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει για τη Γιουνάιτεντ!  

Η Λίβερπουλ απείλησε με νέο ιστορικό διασυρμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το στοιχείο, όμως, που έδειχνε να ικανοποιεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τον Σλοτ, ήταν το πέμπτο διαδοχικό ημίχρονο στο οποίο έβλεπε την ομάδα του να κρατά το μηδέν παθητικό στην άμυνα. Κι αυτή τη φορά, μάλιστα, χωρίς να δεχτεί την παραμικρή πίεση από μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πολύ πλούσιο επιθετικό ταλέντο. 

Με εξαιρετική αλληλοκάλυψη, αδιάκοπο τρέξιμο και περιορισμό των ριψοκίνδυνων ενεργειών στο παιχνιδι τους, οι παίκτες της Λίβερπουλ μοιάζουν να έχουν περιορίσει φέτος σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους που δημιουργούνται στα καρέ του Άλισον και ουσιαστικά η Γιουνάιτεντ έφτασε σε θέση βολής μόλις μια φορά στα πρώτα 45 λεπτά, όταν στο 39' ο Βραζιλιάνος πορτιέρο επενέβη σωτήρια σε πολύ επικίνδυνο σουτ του Μαζράουι.  

Και με τον Άλισον να μην δέχεται πλέον μαζικές επιθέσεις, είναι τέτοια η κλάση του που στις λίγες περιπτώσεις που χρειάζεται να επέμβει, το πράττει με περίσσεια ηρεμία και αποτελεσματικότητα (όπως συνέβη στο 52' και το 63' σε προσπάθειες του Ζίρκζε).

Αντίθετα ο Ονάνα βίωσε στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έναν πραγματικό εφιάλτη! Όχι μόνο είδε τον Σαλάχ να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 56', αλλά μέσα στο επόμενο τρίλεπτο ο Αιγύπτιος είχε βρεθεί άλλες δύο φορές... φάτσα και με τέταρτο γκολ. 

Ουσιαστικά η Λίβερπουλ κινδύνευσε περισσότερο στο τελευταίο εικοσάλεπτο από την... έπαρση που δημιούργησε στους παίκτες της το εκκωφαντικό 3-0, καθώς ήταν εμφανής η χαλάρωσή της στην άμυνα, ενώ στην επίθεση "πέταγαν" στα σκουπίδια κλασσικές ευκαιρίας από κατάχρηση ντρίμπλας και προσπάθεια επίδειξης δύναμης επί της "αιώνιας" αντιπάλου. 

Η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια το "θέατρο των ονείρων" του Μάντσεστερ, μετατράπηκε σε... θέατρο των οργίων για τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ. Πως να μην τραγουδούν όρθιοι οι φίλοι των "κόκκινων"... τρίβοντας τα μάτια τους με την εικόνα της αγαπημένης τους ομάδας. Τρία στα τρία στο ξεκίνημα της σεζόν, αποστομωτικό διπλό στο "Ολντ Τράφορντ" απέναντι στη φιλόδοξη φετινή Γιουνάιτεντ και τρίτη ανέπαφη εστία σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι! Το λες και... ονειρεμένο ξεκίνημα!