Μετά από την απώλεια βαθμών με τη Λαμία στην "OPAP Arena", η ΑΕΚ έψαχνε διακαώς την επιστροφή της στα θετικά αποτελέσματα τόσο για αγωνιστικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους! Η "Ένωση" χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, "απέδρασε' με το διπλό από τη Λιβαδειά επικρατώντας με 0-3 του Λεβαδειακού για την 3η αγωνιστκή της Super League χάρη σε δυο φανταστικά γκολ που ήρθαν από τις προσωπικές ενέργειες των Κοϊτά και Ελίαασον και κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς που προήλθε από ασίσ του Πήλιου!

Οι "κιτρινόμαυροι"... καρδιοχτύπησαν ξανά λόγω νέου λάθους του Στρακόσα που έδωσε τη μπάλα σε αντίπαλό του, ενώ ο Λεβαδειακός διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί. Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα με απολογισμό 2 νικών και 1 ισοπαλίας.

"Νωθρό" ξεκίνημα για ΑΕΚ, νέο λάθος Στρακόσα, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Λεβαδειακό

Με τον Έρικ Λαμέλα για πρώτη φορά βασικό στην ενδεκάδα της η ΑΕΚ προσπαθούσε να βάλει τη μπάλα κάτω και να αναπτυχθεί σωστά, ενώ ο Λεβαδειακός πίεζε ψηλά από τα πρώτα λεπτά και ανέβαζε τις γραμμές του. Λαμέλα και Ρότα έδειχναν οι πιο απειλητικοί παίκτες για την "Ενωση", ενώ η μπάλα παιζόταν αρκετά και από την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης όπου πρωταγωνιστούσε ο Κοϊτά.

Και ενώ το τέμπο του αγώνα ήταν χαμηλό δίχως φάσεις, ένα τεράστιο λάθος του Στρακόσα στο 15' έφερε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έδωσε τη μπάλα στο Όζμπολτ ο οποίος τον πέρασε και επιχείρησε να πλασάρει όμως ο Μουκουντί απομάκρυνε προ κενής εστίας και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στην εν λόγω φάση μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι αλλά ο διαιτητής και ο AVAR έκριναν πως δεν υπάρχει και διέταξαν τη συνέχεια του αγώνα.

Υπάρχουν δυο κριτήρια για τη συγκεκριμένη φάση και είναι στην κρίση του κάθε διαιτητή. Η μια που έχει να κάνει με την φυσική θέση που βρίσκεται το χέρι του παίκτη και η άλλη με την διόγκωση της επέκτασης του χεριού από το σώμα. Στην εν λόγω φάση, διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν υπάρχει κάτι και έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Δείτε εδώ τη φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Λεβαδειακός.

aek_levadeiakos

 

Το πρώτο γκολ του Κοϊτά με τα κιτρινόμαυρα ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν έβρισκαν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν και να τροφοδοτήσουν σωστά τον Λιβάι Γκαρσία, επιχειρούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα εξτρέμ, ενώ όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο ο Ελίασον ανέβαζε στροφές. Η πρώτη ευκαρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 30ο λεπτό με σουτ του Λιούμπισιτς από το ύψος της περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο γκολκίπερ ο Γκροφ, ενώ ο Λεβαδειακός... απάντησε 4 λεπτά αργότερα (34') όταν και σε φάση διαρκείας ο Τσάπρας έκανε το σουτ από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Κι ενώ το πρώτο ημίχρονο όδευε προς το τέλος, ο Κοϊτά αποφάσισε να δείξει λίγη από την κλάση του και να πετύχει το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 45ο λεπτό, ο Μαυριτανός εξτρέμ με φοβερή προσωπική ενέργεια, έκανε τις ντρίμπλες, απέφυγε τους αντιπάλους του, έφερε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και με "κεραυνό" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 που "ξεκλείδωσε" την ΑΕΚ.

aek_koita

Φοβερό σουτ του Ελίασον για το 0-2, ο Γκατσίνοβιτς με κεφαλιά έκανε το 0-3

Mε το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη απειλητική στιγμή με τον Πεντρόσο ο οποίος βρήκε χώρο και εξαπέλυσε μακρινό σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Στρακόσα. Η ΑΕΚ που έψαχνε τον τρόπο να διπλασιάσει τα τέρματά της τον βρήκε με μια ακόμη προσωπική ενέργεια παίκτη της, αυτή τη φορά με τον Ελίασον ο οποίος μετά από μπαλιά του Λιβάι Γκαρσία έκανε τις προσποιήσεις στην περιοχή και με φοβερό σουτ έκανε το 0-2.

Τα γκολ των Κοϊτά και Ελίασον έδωσαν... φτερά στην ΑΕΚ που έμοιαζε πιο απελευθερωμένη στο γήπεδο και εμφανώς βελτιωμένη. Απείλησε σε δυο περιπτώσεις με σουτ των Λιούμπισιτς και Πήλιο στο 65' και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο 83' με γκολ του Γκατσίνοβιτς. Ο Πήλιος έκανε σε πρώτο χρόνο σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά αλλά εντέλει κατέληξε σε πάσα στον Μάνταλο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός γέμισε από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σέρβος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πανηγυρίζοντας... έξαλλα για το τελικό 0-3!

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Βήχος, Πλέγας (72’ Μεχία), Λαμαράνα , Γιαννιώτας, Μπάλτσι, Πεντρόσο (69’ Γιόκε), Όζμπολτ (69’ Ρόμο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα, Βίντα, Σιμάνσκι (80' Μάνταλος), Λιούμπισιτς (63’ Περέιρα), Λαμέλα (80' Φερνάντες), Κοϊτά (63’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (74’ Πινέδα), Γκαρσία