Η παρουσία του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετική, με τον Έλληνα Πρωταθλητή στα μπότσια να βρίσκεται στον μικρό τελικό του αγωνίσματος, "παλεύοντας" για το πέμπτο μετάλλιο για τη χώρα του.

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε μία ανάσα από την ήττα με τον αντίπαλο του Ντάμιαν Ισκρίζκι να έχει την ευκαιρία να επικρατήσει. Κάτι που δεν κατάφερε και ο Πολυχρονίδης στο έξτρα εξάλεπτο έδειξε τη ψυχραιμία του και πήρε το έβδομο μετάλλιο της καριέρας του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Συγκλονιστική εμφάνιση για τον Πολυχρονίδη και τρίτη θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας Πρωταθλητής με δύο εξαιρετικές βολές στο φινάλε του πρώτου γύρου, πήρε διαφορά δύο πόντων απέναντι στον Πολωνό αντίπαλο του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v2xo7hdwfl)
Από τη πλευρά του όμως ο Ισκρίζκι φάνηκε πως λειτουργεί με τελείως διαφορετική στρατηγική, η οποία του βγήκε αναμφισβήτητα στο δεύτερο γύρο του μπότσια, καταφέρνοντας να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και να προηγηθεί με 3-2 στην αναμέτρηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v3ahj9pdy9)
Ο Πολυχρονίδης έδειξε πως δεν αγχώθηκε και όταν ήρθε η σειρά του για να προσαρμόσει το παιχνίδι στα μέτρα του έκανε για ακόμη μία φορά αυτό που ήθελε. Πήρε δύο πόντους ακόμα, προηγήθηκε με 4-3 και βρισκόταν μπροστά στο σκορ στο τέλος του τρίτου εξαλέπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v3k9bfu7wh)
Στον τελευταίο και πιο κρίσιμο γύρο, ο Πολυχρονίδης δεν είχε τις βολές που περίμενε, αλλά η τύχη βρέθηκε με το μέρος του, καθώς ο Πολωνός ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι με δύο βολές, τελικά δεν τα κατάφερε και το παιχνίδι πήγε στο 4-4.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v3v5t2qlll)
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο έξτρα εξάλεπτο, εκεί που ο Έλληνας Πρωταθλητής έδειξε την ψυχραιμία που χρειαζόταν και κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα, αλλά και το έβδομο(!) στην καριέρα του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v459domm1t)