Το πόσα απίστευτα μπορούν να γίνουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες πραγματικά δεν μπορούν να... μετρηθούν. Στον τελικό των 100μ. ελεύθερο, ο Κινέζος Γινστένγκ Γκούο έχασε στο νήμα το χρυσό μετάλλιο, σε μία κούρσα που κολύμπησε χωρίς να έχει τα άνω άκρα του!

Μεγαλείο ψυχής από τον Γκούο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μόνο συγχαρητήρια μπορεί να πει κανείς σε κάθε Παραολυμπιονίκη που δίνει το παρών ανά διαστήματα στους αγώνες. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που ξεχωρίζουν και δεν μπορείς να μην τις εξυμνήσεις με όποιο τρόπο μπορείς.

Ο λόγος για την απίστευτη κούρσα που έκανε ο Γκινστένγκ Γκούο στα 100μ. ελεύθερο των ανδρών στην κολύμβηση. Ο Κινέζος ενώ βρισκόταν μπροστά σε όλη τη διαδρομή στο φινάλε, έχασε το χρυσό μετάλλιο για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Άλλοι θα πουν πως είναι... κρίμα που δε κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, αλλά αυτό που κατάφερε ο Γκούο είναι από... άλλο πλανήτη. Αγωνιζόταν στον τελικό των 100μ. ελεύθερο χωρίς να έχει κανένα από τα δύο του άνω άκρα να τον βοηθήσουν.

Ο Ολεκσάντερ Κομάροφ πήρε τη νίκη με παρολυμπιακό ρεκόρ σε 1:07.77 με τον Γκούο να ακολουθεί με ρεκόρ Ασίας στο 1:08.22, με την αναμέτρηση να κρίνεται κυριολεκτικά στην τελευταία "χεριά" και τον Ουκρανό να πανηγυρίζει τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3tc9r87hq7d)