Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην περίπτωση του Γουίλιαν στον Ολυμπιακό ο οποίος όπως όλα δείχνουν επιλέγει τα... ερυθρόλευκα, με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο να αποκαλύπτει σε ανάρτησή του ότι ο 36χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ταξιδεύει απόψε (01/09) στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους Πειραιώτες το ενδεχόμενο της μεταγραφής του! Οι εμφανίσεις του με τη Φούλαμ έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων όμως απ' ότι φαίνεται ο παίκτης επιλέγει... Ελλάδα και Ολυμπιακό! 

Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Γουίλιαν σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο

Στην τελική... ευθεία φέρεται πως βρίσκονται οι επαφές του Ολυμπιακού με τον Γουίλιαν ο οποίος μπαίνει στο αεροπλάνο για να "πετάξει" με προοριμό την Αθήνα. Αξίζει να τονιστεί ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο deal, ενώ έρχεται για να συζητήσει όπως το πράττει και με άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Σε κάθε περίπτωση η προοπτική του Ολυμπιακού και το πλάνο του μοιάζουν ιδιαίτερα δελεαστικά για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό ο οποίος σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο έχει στο... τραπέζι κι άλλες προτάσεις τις οποίες εξετάζει. Οι εμφανίσεις του με τη Φούλαμ δεδομένα έχουν μαζέψει αρκετούς... επίδοξους μνηστήρες.

Φυσικά, πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη και αν επιτευχθεί το deal θα πρόκειται για μια αρκετά ηχηρή μεταγραφή. Είναι 70 φορές διεθνής με την εθνική της Βραζιλίας, ενώ την τελευταία διετία που αγωνιζόταν στη Φούλαμ σκόραρε 10 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ σε 67 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Γουίλιαν έγραψε τη δική του... ιστορία στην πολυετή θητεία του στην Τσέλσι όπου κατέγραψε 339 συμμετοχές με απολογισμό 63 γκολ, ενώ έχει φορέσει και τις φανέλες των Σαχτάρ (221 συμμετοχές – 37 γκολ), Κορίνθιανς (65 συμμετοχές – 3 γκολ) και Άρσεναλ (37 συμμετοχές – 1 γκολ).