Ο Παναθηναϊκός λίγες ημέρες μετά την τεράστια πρόκριση κόντρα στη Λανς για το League phase του Conference League, αντιμετώπισε... εκτός έδρας την Αthens Kallithea στη Λεωφόρο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό με τις δύο ομάδες να χάνου σωρεία ευκαιρών και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Παρά τις 16 τελικές του πρώτου ημιχρόνου από τους γηπεδούχους, οι "πράσινοι" δεν έβαλαν μυαλό και δε συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα να έρθουν ισόπαλοι με 2-2, χάρις στα γκολ του Ματιέ Βαλμπουενά στο 80ο λεπτό και του Τετέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

"Εκρηκτική" Αthens Kallithea που πήρε το προβάδισμα στο πρώτο μισάωρο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αthens Kallithea να δείχνει από την πρώτη κιόλας στιγμή στο ματς πως δε θα καθίσει στην άμυνα για να περιμένει τον Παναθηναϊκό. Είχε μάλιστα την πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα, με τον Πασαλίδη να σκοράρει αλλά το γκολ του δε μέτρησε για οφσάιντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v6xerf23gx)
Στο 13ο λεπτό ήταν η δεύτερη φορά που οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Ντραγκόφσκι, με τον Πολωνό τερματοφύλακα των "πρασίνων" να βλέπει τόσο την κεφαλιά του Ουντρίκις από κοντά, όσο και το σουτ του Μουτίνιο να πηγαίνουν λίγο άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v73owhdnbt)
Στη τρίτη όμως ευκαιρία για την Athens Kallithea ήρθε το γκολ που τόσο έψαχνε η ομάδα, με τον Ντεμέτριους να κάνει πολύ ωραία κίνηση από τα αριστερά να σεντράρει συρτά με πολύ δύναμη και τον Μουτίνιο από κοντά να μπαίνει ουσιαστικά με τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 28ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v7c3rw3195)

Αντίδραση του Παναθηναϊκού και ισοφάριση πριν το ημίχρονο

Όπως αναμενόταν το "τριφύλλι" ξύπνησε και έψαξε γρήγορα το 1-1, με τον Μλαντένοβιτς να κάνει απίστευτη πάσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τετέ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε σε απόσταση βολής δε κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v7ck5ad255)
Το γκολ βέβαια δεν άργησε να έρθει για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά από μία αναμπουμπούλα στην εστία των γηπεδούχων, ο Τζούρισιτς εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1 για τους "πράσινους" δύο λεπτά αργότερα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v7f14rtikx)
Η Athens Kallithea έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να χάσει τέσσερις κλασικές ευκαιρίες σε 58'' δευτερόλεπτα. Αρχικά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε τη κεφαλιά του Ντεμέτριους και η μπάλα μετά απο σουτ του ίδιου παίκτη πήγε σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση οι γηπεδούχοι είχαν την κεφαλιά του Μιρέν που έδιωξε πάλι ο τερματοφύλακας των "πρασίνων" για να στρωθεί τελικά η μπάλα στον Ντιμπά, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με το 1-1 να παραμένει στο πρώτο 45λεπτο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v7mz7x55sh)

Πολλές ευκαιρίες για προβάδισμα από Athens Kallithea και Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο προσεκτικά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο είχε ήδη δεχθεί 16(!) τελικές προσπάθειες. Την πρώτη καλή φάση όμως μετά την ανάπαυλα την είχαν οι "πράσινοι" με τον Τζούρισιτς να κάνει τη σέντρα, αλλά ο Τσέριν δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά στο 52ο λεπτό.

Όσο περνούσε η ώρα η Athens Kallithea ανέβασε ξανά ρυθμούς και βρέθηκε κοντά στο γκολ δέκα λεπτά αργότερα, με τον Ουλντρίκις να φέρνει τη μπάλα μπροστά του από τη δεξιά πλευρά, αλλά το σουτ του με το αριστερό πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ντραγκόφσκι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v8mmyg3o9l)
Στο 64ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για να κάνει το 2-1, με τον Χάνουσεκ να βρίσκεται σε καλή θέση και να πιάνει το σουτ από αριστερά μετά από εξαιρετική κομπίνα σε κόρνερ, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" ήταν για ακόμη μία φορά σε ετοιμότητα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v8l4bbqtt5)
Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 70 λεπτών ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του μετά το γκολ στην αναμέτρηση, με τον Τετέ να βρίσκει με τρομερή πάσα τον Ιωαννίδη, αλλά το πλασέ του στη κίνηση αποκρούστηκε από τον Μπαραγκάν που βγήκε έγκαιρα από την εστία του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v8szrpx2pl)

Προηγήθηκε με τον Βαλμπουενά η Αthens Kallithea - Έσωσε τον Παναθηναϊκό ο Τετέ

Ο Ντραγκόφσκι δε θα μπορούσε να είναι σε κάθε προσπάθεια των αντιπάλων του εκεί, με τον Ματιέ Βαλμπουενά - που είχε αποδοκιμαστεί κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο - να κάνει από κοντά το 2-1 στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v8ub9ap1kp)
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη πίεση του και έφτασε στην ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα, αλλά το γκολ του Βαγιαννίδη ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο αμυντικός του "τριφυλλιού" δεν καλυπτόταν από κανέναν στη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v983fu8lq9)
Εκείνος που έσωσε για ακόμη μία φορά μέσα στη χρονιά τους "πράσινους" ήταν ο Τετέ, με τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας να εκμεταλλεύεται το διαγώνιο σουτ του Πελίστρι και από κοντά να κάνει το 2-2 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3v983fj58ex)
Παρά το γεγονός πως ισοφαρίστηκαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα οι παίκτες της Athens Kallthea είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, αλλά ο Ντραγκόφσκι "ψάρωσε" τον Μουτίνιο που προσπάθησε να τον κρεμάσει.


Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι) Μπαραγκάν, Μότοκ, Ισιμάτ Μιρέν, Πασαλίδης (71' Τσιβελεκίδης), Μανθάτης, Ματίγια, Ντιμπά (76' Μερκάτι), Xάνουσεκ, Ντεμέτριους (71' Βαλμπουενά), Μουτίνιο, Ουλντρίκις

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (46' Βαγιαννίδης), Σένγκεφελντ, Γεβντάι, Μλαντένοβιτς (58' Μαξ), Αράο, Τσέριν (83' Σπόραρ), Μαντσίνι (58' Πελίστρι), Τετέ, Τζούρισιτς (67' Μπακασέτας), Ιωαννίδης