Μετά την... γκέλα της στα Κανάρια Νησιά με την Λας Πάλμας, ήταν επιτακτική η ανάγκη της νίκης για την Ρεάλ Μαδρίτης που δεν είχε άλλο περιθώριο για νέες βαθμολογικές απώλειες καθώς "κουβαλά" και την ισοπαλία της με την Μαγιόρκα από την πρεμιέρα! Η "Βασίλισσα" αν και δυσκολεύτηκε ειδικά στο πρώτος μέρος κόντρα στην Μπέτις στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" κατάφερε να πάρει το τρίποντο το οποίο ήρθε με την "υπογραφή" του Κιλιάν Εμπαπέ.


Οι Μαδριλένοι και ο κόσμος τους περίμεναν πως και πως τη στιγμή που ο Γάλλος σούπερ σταρ θα "πυροβολήσει" και στη La Liga, η αναμονή έβαλε τέλος και ο Εμπαπέ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πρώτα του γκολ! Με τη νίκη της αυτή η Ρεάλ έφτασε τους 8 βαθμούς και βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (12β.) που φιγουράρει στην κορυφή! 

Ο "Εμπαπέ" πυροβόλησε, η Ρεάλ επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Μπέτις

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην Μπέτις στο πρώτο μέρος καθώς οι φιλοξενούμενοι έκλειναν τους χώρους και περιόριζαν τις επιθετικές αρετές της. Η αλήθεια είναι ότι η απουσία του τραυματία Μπέλιγχαμ παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται ολοένα και πιο αισθητή για τη "Βασίλισσα" όμως για καλή της... τύχη πήρε μπρος ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ που έψαχνε όσο τίποτα το γκολ τις πρώτες τρεις αγωνιστικές κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα δυο φορές! Μετά από πολλές χαμένες φάσεις των γηπεδούχων, ο Εμπαπέ "ξεμπλόκαρε" την ομάδα του και το γκολ του της έδωσε... φτερά. Στο 67ο λεπτό ο Γάλλος αστέρας μετά από μυθική ασίστ με τακουνάκι του Βαλβέρδε, έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα.


Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η Ρεάλ έψαχνε ένα ακόμη γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη, ενώ η Μπέτις που στις αντεπιθέσεις της έμοιαζε ιδιαίτερα απειλητική δεν κατάφερε να "αγγίξει" το γκολ. Το 2-0 για τους "μερένχες" ήρθε ξανά από τα... πόδια του Εμπαπέ ο οποίος ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο 75ο λεπτό και έδωσε... αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Έχοντας "καθαρίσει" σε έναν βαθμό το ματς, η Ρεάλ συνέχισε με... πατημένο το γκάζι, ενώ λίγο έλειψε να βρει ξανά δίχτυα ο Έντρικ που λίγο μετά την είσοδο του στο παιχνίδι στο 89' έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ένα ακόμη γκολ, μετά από αυτό που πέτυχε κόντρα στην Βαγιαδολίδ και αποθεώθηκε. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Ρεάλ επέστρεψε ξανά στα θετικά αποτέλεσματα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ 7-0
Αθλέτικ - Ατλέτικο 0-1
Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 1-1
Λεγκανές - Μαγιόρκα 0-1
Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 1-1
Αλαβές - Λας Πάλμας 2-0
Οσασούνα - Θέλτα 3-2
Σεβίλλη - Ζιρόνα 0-2
Χετάφε - Σοσιεδάδ 0-0