Η ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής ημέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 βρήκε την Ελλάδα με ένα ακόμη μετάλλιο μετά την τεράστια επιτυχία του Γρηγόρη Πολυχρονίδη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του μπότσια! Λιγότερες είναι οι ελληνικές συμμετοχές στην 5η αγωνιστική ημέρα, μόλις δυο σε δυο διαφορετικά αθλήματα. Στίβο και κολύμβηση, όπου μάλιστα η Ελλάδα θα δεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο στον τελικό της δισκοβολίας F56.

Διεκδικεί μετάλλιο στη δισκοβολία η Ελλάδα στην 5η ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων

Στις 11:05 ώρα Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Τζούνης θα διεκδικήσει το μετάλλιο για την Ελλάδα στον τελικό της δισκοβολίας F56 στο εντυπωσιακό στάδιο του Σταντ ντε Φρανς. Ο 33χρονος αθλητής ειχε αναδειχθεί τέταρτος πριν από τρία χρόνια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και φέτος είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στο Παρίσι και να φέρει ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας.

Περίπου μία ώρα αργότερα, στις 12:04, ο Αντώνης Τσαπατάκης θα κολυμπήσει στην πισίνα της Λα Ντεφάνς Αρένα, στην οποία καθημερινά δίνουν το "παρών" αρκετοί Γάλλοι που αποθεώνουν με την... ψυχή τους τους κολυμβητές. Ο Κρητικός είναι δηλωμένος στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο SB4 και αν προκριθεί στον μεγάλο τελικό, θα κληθεί να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο αλλά και κάτι πιο... υψηλό, καθώς οι Έλληνες αθλητές μάς έχουν αποδείξει πολλάκις ότι δεν έχουν... ταβάνι.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες:


Στίβος
11:05 – Κωνσταντίνος Τζούνης – δισκοβολία F56

Κολύμβηση
12:04 – Αντώνης Τσαπατάκης – 100μ πρόσθιο SB4//ΑΦ

EΡΤ2 10:30 
Παραολυμπιακοί Αγώνες - Κολύμβηση/Στίβος/Μπότσια / Παραολυμπιακοί Αγώνες - Κολύμβηση