Είκοσι δύο χρόνια για μία αθλήτρια που είναι στα 38 της έτη είναι κάτι παραπάνω από μισή ζωή. Η Νικόλ Κυριακοπούλου φρόντισε να «χαρίσει» τα καλύτερά της χρόνια στον στίβο και συγκεκριμένα στο άλμα επί κοντώ, φέρνοντας στην Ελλάδα πολλές επιτυχίες ανά διαστήματα.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στον στίβο η Νικόλ Κυριακοπούλου

Το 2024 ήταν γεμάτο από αθλητισμό, με όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η χρονιά αυτή όμως, πέρα από χαρές, έφερε και αρκετές συγκινήσεις, καθώς ήδη τρεις αθλήτριες ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τα αθλήματά τους.

Την αρχή έκανε η Νικόλ Ελευθεριάδου στο πόλο γυναικών, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια η Ελένη Σωτηρέλη και η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Από τον στίβο δεν είχε γίνει κάτι γνωστό μέχρι σήμερα (02/09), με τη Νικόλ Κυριακοπούλου να αποχωρεί από το άλμα επί κοντώ ύστερα από 22 χρόνια.

Κάποιες από τις πολλές επιτυχίες της ήταν η όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που την έκανε αυτόματα Ολυμπιονίκη, ενώ έχει κατακτήσει στο παρελθόν ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δύο σε Ευρωπαϊκό και ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκό, ενώ έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια η οποία νίκησε τη σειρά αγώνων Diamond League το 2015.

«22 ΧΡΟΝΙΑ… Χρειάστηκαν να περάσουν 22 χρόνια για να "χορτάσω" τον πρωταθλητισμό. Ένα συναρπαστικό ταξίδι που τα είχε όλα και με γέμισε με αναμνήσεις... Κρατάω τις χαρές... τις επιτυχίες... χωρίς να ξεχνάω τα δύσκολα... γιατί ό,τι αξίζει στη ζωή χρειάζεται θυσίες για να το αποκτήσεις.

Όλα μαζί τα αισθάνομαι ανεξίτηλα σημάδια... σαν τατουάζ... στο σώμα μου και την ψυχή... τα δικά μου παράσημα για την επόμενη μέρα. Νιώθω ευτυχισμένη και πλήρης γιατί σε όλη αυτή τη διαδρομή ένιωθα την παρουσία σας σε κάθε στιγμή... Χωρίς εσάς όλα θα ήταν δυο φορές πιο δύσκολα. Σας ευχαριστώ! Νικόλ».