Για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος στη ζωή του τι θα πει δύναμη ψυχής αλλά και αλληλεγγύη πρέπει σίγουρα να παρακολουθήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το αίσθημα του "ευ αγωνίζεσθαι" επιβεβαιώθηκε σε ακόμη μία περίπτωση, με τον Γρηγόρη Ντισλή να αγωνίζεται στον τελικό της δισκοβολίας χάρη στη βοήθεια ενός συναθλητή του.

Ο Ντισλής αγωνίστηκε στον τελικό των Παραολυμπιακών Αγώνων και νικητής ήταν το "ευ αγωνίζεσθαι"

Το να συμμετέχει κάποιος σε τελικό Παραολυμπιακών Αγώνων είναι από μόνο του κάτι πολύ εντυπωσιακό. Το να βρίσκεσαι όμως εκεί και να μην μπορείς να αγωνιστείς λόγω ενός λάθους που δεν έχεις εσύ την αποκλειστική ευθύνη σίγουρα μπορεί να σε απογοητεύσει.

Κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση του Γρηγορή Ντισλή, ο οποίος αγωνιζόταν στον τελικό της δισκοβολίας για την κατηγορία F52 και την ώρα που ήταν έτοιμος να ρίξει, τελικά προέκυψε κάποιο πρόβλημα, με την πατέντα του να είναι τέσσερα χιλιοστά πιο ψηλά από το επιτρεπτό όριο.

Κάτι βέβαια που δεν είχε παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια των μετρήσεων και προξένησε εντύπωση. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να αγωνιστεί έχοντας μία βοήθεια από το... πουθενά, με τον συναθλητή του να του προσφέρει τη δική του πατέντα.

Ο λόγος για τον Αλγερινό Μοχάμεντ Μπεραχάλμ, ο οποίος έδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την έννοια του "ευ αγωνίζεσθαι" στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024. Για την ιστορία ο Ντισλής είχε την καλύτερη επίδοση στα 11 μέτρα και 89 εκατοστά και πήρε τη δέκατη θέση στη διοργάνωση.