Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε αγωνιστική καθίζηση τα τελευταία χρόνια και ψάχνει τον τρόπο για να μπορέσει να επιστρέψει ξανά στις θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης που βρισκόταν. Στην προσπάθειά του για αλλαγή αποφάσισε να βγάλει από τη θέση του προπονητή τον πατέρα του, Απόστολο, ο οποίος πιστεύει πως κάποια στιγμή ίσως ο γιος του επιστρέψει σ' εκείνον.

Απόστολος Τσιτσιπάς: "Ο Στέφανος πρέπει να καταλάβει τι θέλει, δεν θα σταματήσω να είμαι ο πατέρας του"

Για αρκετές εβδομάδες το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά φιγουράριζε παντού μετά την κίνησή του αρχικά να προσβάλει πολύ άσχημα τον πατέρα του στο τουρνουά του Σινσινάτι και στη συνέχεια να τον διώξει από το γήπεδο, επειδή... άργησε να μπει μέσα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3anaesvchtl)
Η επόμενη κίνησή του ήταν να ανακοινώσει μέσω των social media τη λήξη της συνεργασίας των δύο, για να μπορέσει -όπως είπε- να διατηρήσει αλλά και να βελτιώσει τη σχέση με τον πατέρα του. Η αλήθεια είναι πως προσώρας αυτή η αλλαγή δεν του έχει βγει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής -που βρίσκεται εκτός δεκάδας ύστερα από χρόνια από την παγκόσμια κατάταξη της ATP- πηγαίνει από ήττα σε ήττα στις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που πήρε στη συνέχεια το χρυσό μετάλλιο.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς δεν αντέδρασε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεχόμενος την απόφαση του γιου του, μια και δεν ήθελε να τον επηρεάσει στη συνέχεια της καριέρας του. Στην πρώτη του συνέντευξη στην tennistourtalk.com ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Στέφανος αποφάσισε ότι για κάποιο διάστημα θέλει απλώς να είμαι ο πατέρας του και να μη λαμβάνω μέρος στις προπονήσεις. Είναι στο χέρι του να αποφασίσει πώς αισθάνεται, πρέπει να το σεβαστώ. Πρέπει, επίσης, να καταλάβει τι θέλει, έχει τον χώρο του. Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει ξανά σ' εμένα και να μου πει "θέλω να προπονούμαι μαζί σου, διότι μου αρέσει ο τρόπος που με καθοδηγείς". Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι παιδί μου και ποτέ δεν θα σταματήσω να είμαι ο πατέρας του».

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τον επόμενο προπονητή του, σχολίασε: «Είναι με τον κάπτεν της ομάδας Davis Cup τώρα, τον Δημήτρη Χατζηνικολάου. Είμαστε συνεργάτες στην Εθνική Ελλάδας. Στο παρελθόν είχε και άλλους προπονητές, είναι δική του απόφαση.

Το κόουτσινγκ είναι κάτι προσωπικό. Οι αρχές είναι ίδιες αλλά το στυλ παιχνιδιού είναι διαφορετικό, όπως και το κόουτσινγκ. Θα πάρει κάποιον χρόνο για έναν άλλο προπονητή να κάνει τις σωστές προσαρμογές για να τον καθοδηγήσει».