Οι περισσότερες ομάδες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ τους ενόψει της νέας χρονιάς στη Euroleague, αλλά πάντα περιμένουν και το κάτι... έξτρα. Μία τέτοια "πινελιά" θα μπορούσε να είναι ένας παίκτης από το NBA, με αρκετούς πλέον να σκέφτονται την επιστροφή τους στην Ευρώπη.

Η περίπτωση του Φουρνιέ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και τη μισή Euroleague

Ένας από τους παίκτες που δε βρήκε το συμβόλαιο που περίμενε στο NBA είναι ο Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος παιχταράς έψαχνε διακαώς μία ομάδα για να συνεχίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο σκέφτεται την Euroleague.

Μία μάλιστα από τις ομάδες που ενδιαφέρονται έντονα είναι ο Ολυμπιακός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι Αγγελόπουλοι θέλουν να κάνουν το "κόλπο γκρόσο" και να δώσουν το δικό τους δώρο στους οπαδούς των "ερυθρολεύκων" για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του.

Είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση για αρκετούς λόγους, με κυριότερο πως οι Πειραιώτες δεν "παίζουν" μόνοι τους, μιας και η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει στη γωνία για να κάνει την πρόταση της. Η "Βασίλισσα" χρειάζεται μία κίνηση από το πάνω ράφι, καθώς φαίνεται αποδυναμωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Ο Φουρνιέ έχει ως στόχο αν επιστρέψει στη Euroleague, να την κατακτήσει κιόλας, γι' αυτό το λόγο μάλιστα έχει ήδη αρνηθεί την περίπτωση της Αρμάνι Μιλάνο. Τη συγκεκριμένη πιθανότητα δε μπορούν να την προσφέρουν πολλοί σύλλογοι και οι εξελίξεις αναμένονται... καυτές.

Οσμάν και Μπέρτανς θα γίνουν "καυτά" ονόματα αν πάρουν την απόφαση να επιστρέψουν

Πέραν του Φουρνιέ, ακόμη δύο παίκτες που μπορούν να κάνου τη διαφορά στη Euroleague είναι ο Τσεντί Οσμάν και ο Ντάβις Μπέρτανς. Ο Τούρκος φόργουορντ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε μία από τις πιο "ευρωπαϊκές" ομάδες του NBA, τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Το όνομα του ακούστηκε αρκετά για την Αναντολού Εφές που θέλει να πλαισιώσει τον Σέιν Λάρκιν μ' έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εκείνη που δείχνει να κάνει όμως τη ρελάνς για την περίπτωση του είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Τσους Ματέο να τον θέλει στην Ισπανία.

Οι "μερέγχες" αν δεν καταφέρουν να προχωρήσουν με τον Τούρκο διεθνή θα κινηθούν για την περίπτωση του Ντάβις Μπέρτανς, με τον Λετονό να έχει - όχι άδικα - τον τίτλο του "δολοφόνου". Το σουτ έξω από τα 7,25 στο NBA είναι σαν πέναλτι και τα τελευταία χρόνια έτσι βγάζει το "ψωμί" του.

Είναι ένας παίκτης που αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά την αποχώρηση του από τους Σάρλοτ Χόρνετς, θα υπάρξουν αρκετές ομάδες που θα πέσουν στα... πόδια του, με την Παρτιζάν να ετοιμάζει μία δελεαστική πρόταση για να μπορέσει να τον πείσει να της λύσει το πρόβλημα του περιφερειακού σουτ.

Η επιστροφή (;) του Θανάση Αντετοκούνμπο θα απασχολήσει αρκετές ομάδες της Euroleague

Μπορεί να μην ακούγεται κάτι έντονα λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, αλλά ένας παίκτης που δεδομένα μπορεί να βοηθήσει κάθε ομάδα στη Euroleague είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, με τον αδερφό του "Greek Freak" να έχει στοιχεία που δε βρίσκει κάποιος εύκολα.

Σίγουρα δεν έκανε την καριέρα που περίμενε στο NBA με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς και ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος, αλλά τα πράγματα στην Ευρώπη είναι διαφορετικά και ο "Elevator" το γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Η θητεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου φαίνεται πως ολοκληρώνεται, ενώ η ηλικία του μόνο απαγορευτική δεν είναι για να σκεφτεί πως θέλει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Πρόκειται για μία περίπτωση που ίσως στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης απασχολήσει πολλούς συλλόγους.

Είναι δεδομένο πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον θέλει δίπλα του σε κάθε στιγμή, αλλά κι εκείνος έδειξε πολύ καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 πόσο του έχει λείψει το μπάσκετ, αλλά και το πάθος που έβγαζε σε άμυνα και επίθεση όταν αγωνιζόταν.