Ο κύβος ερρίφθη για τον Ολυμπιακό και την επιλογή του στη θέση του εξτρέμ με τον Γουίλιαν να πείθεται από την πρόταση των "ερυθρολεύκων". Αυτή την ώρα ο Βραζιλιάνος περνάει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες.

Ολοκληρώνει τη σπουδαία μεταγραφή του Γουίλιαν ο Ολυμπιακός μετά τα ιατρικά

Μία πολύ σπουδαία μεταγραφή ολοκληρώνει ο Ολυμπιακός, με τους "ερυθρόλευκους" να έρχονται σε οριστική συμφωνία με τον Γουίλιαν και τον Βραζιλιάνο άσο να περνάει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα.

Ο ερχομός του στην Ελλάδα από χθες το βράδυ είχε πυροδοτήσει τις φήμες για συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά ο πρώην ποδοσφαιριστής των Τσέλσι και Άρσεναλ ήθελε πρώτα να τσεκάρει τη χώρα αλλά και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου πριν υπογράψει.

Παρά τα 36 του χρόνια βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, καθώς προέρχεται από δύο γεμάτες χρονιές στη Premier League με τη φανέλα της Φούλαμ. Είχε μάλιστα ως προπονητή, τον πρώην "ερυθρόλευκο", Μάρκο Σίλβα που σίγουρα ρώτησαν οι ιθύνοντες των Πειραιωτών για να προχωρήσουν την περίπτωση του.

Ο Γουίλιαν έχει γράψει τη δική του... ιστορία στην πολυετή θητεία του στην Τσέλσι όπου αγωνίστηκε σε 339 παιχνίδια και είχε απολογισμό 63 γκολ, ενώ έχει φορέσει στο παρελθόν και τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου σε 221 συμμετοχές είχε 37 γκολ.

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε ακόμη με τη φανέλα της Άρσεναλ, με την οποία μάλιστα είχε αγωνιστεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" στη νίκη των Λονδρέζων με 1-3 για το Europa League. Έχει αγωνιστεί στη Βραζιλία με την Κορίνθιανς, ενώ είναι 70 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του.