Το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων επικεντρώνεται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τους Έλληνες αθλητές να έχουν τη τιμητική τους σε ακόμη μία ημέρα. Αρκετές συμμετοχές και οι ελπίδες τα μετάλλια να γίνουν ακόμη περισσότερα όλο και πληθαίνουν.

Συνεχίζουν τις προσπάθειες για μετάλλιο οι Έλληνες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση θα έχουν η Άννα Ντέντα και ο υπερπρωταθλητής Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με τους Έλληνες αθλητές του μπότσια να ξεκινούν στο μεικτό BCE, με στόχο ένα ακόμη μετάλλιο στο τέλος της προσπάθειας αυτής.

Ο Πολυχρονίδης - που έφερε το πέμπτο μετάλλιο στην Ελλάδα - είναι έτοιμος να κάνει οκτώ τα δικά του όπως και ανέφερε μετά τον μικρό τελικό που αγωνίστηκε. Η Ντέντα μπορεί να μην είχε την παρουσία που περίμενε, αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως το μεικτό είναι... άλλη υπόθεση.

Τρεις θα είναι οι τελικοί στο στίβο για τη χώρα μας, με την αρχή να την κάνει στον ακοντισμό γυναικών και τη κατηγορία F56, με την Τάνια Κεραμυδά να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο αν καταφέρει να φτάσει κοντά στο ατομικό της ρεκόρ, πόσο μάλλον αν το ξεπεράσει.

Τη σκυτάλη παίρνει στη σφαιροβολία ανδρών και τη κατηγορία F20 ο Στράτος Νικολαΐδης, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή έχει την τρίτη καλύτερη βολή βάση του ατομικού του ρεκόρ, αλλά φέτος ακόμη δεν έχει καταφέρει να ρίξει τόσο μακριά. Η καλύτερη ευκαιρία είναι να το κάνει στον τελικό των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η "αγία τριάδα" της Ελλάδας στη κορίνα, μετάφερεται τώρα στη σφαιροβολία και τη κατηγορία F32, με τους Λάζαρο Στεφανίδη, Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Ζησίδη να αγωνίζονται στον τελικό, με τις ελπίδες για ένα μετάλλιο να είναι με το μέρος τους.

Την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του Ολυμπιακου τόξου των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 θα έχει η Δωροθέα Ποιμενίδου στη τοξοβολία, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να γνωρίζει πως μετά από αυτον τον αγώνα θα υπάρξει η ζώνη των μεταλλίων.

Το ντεμπούτο του Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 θα κάνει ο Μιχάλης Καλαράκης στην ιππασία και τη κατηγορία Dressage grande I, ενώ από την άλλη ο Σωτήρης Γαλόγαυρος θα αγωνιστεί σε ακόμη έναν προκριματικό γύρο, αυτή τη φορά, σε τουφέκι τριών θέσεων.

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις των Παραολυμπιακών Αγώνων της ημέρας:

Τοξοβολία

10:00 Προημιτελικά Ολυμπιακού τόξου - Δωροθέα Ποιμενίδου

Ιππασία

15:59 Dressage grande I - Μιχάλης Καλαράκης

Σκοποβολή

10:30 Προκριματικά 50μ. Τουφέκι 3 θέσεων - Σωτήρης Γαλόγαυρος

Στίβος

11:05 Τελικός ακοντισμού γυναικών F56 - Τάνια Κεραμυδά
20:04 Τελικός σφαιροβολίας ανδρών F20 - Στράτος Νικολαΐδης
20:17 Τελικός σφαιροβολίας ανδρών F32 - Λάζαρος Στεφανίδης, Θανάσης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ζησίδης

Μπότσια

12:50 Μπότσια μεικτό ομαδικό BCE - Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη, Άννα Ντέντα (Χριστίνα Ντέντα)
18:00 Μπότσια μεικτό ομαδικό BCE - Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη, Άννα Ντέντα (Χριστίνα Ντέντα)
21:00 Μπότσια μεικτό ομαδικό BCE - Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη, Άννα Ντέντα (Χριστίνα Ντέντα)