Ποιος να το έλεγε στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι η Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα ήταν μια ημερομηνία που δύσκολα θα ξεχνούσαν στη ζωή τους! Δεν ήταν μια απλή Δευτέρα. Ήταν μια "μαγική" Δευτέρα. Και όχι απλά σε ένα τμήμα του συλλόγου αλλά σε δυο. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Και η εβδομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο για τους φιλάθλους των "ερυθρόλευκων" τρόπο...

Η αρχή έγινε με τον Εβάν Φουρνιέ και το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε με τον Γουίλιαν. Δυο παίκτες κορυφαίου επιπέδου που έρχονται να ανεβάσουν επίπεδο τους Πειραιώτες και να γράψουν τη δική τους ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα! Οι μεταγραφές τους έχουν προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του Ολυμπιακού και φυσικά έχουν κάνει την Ευρώπη να... παραμιλά!

Ο Γουίλιαν έρχεται να... εκτοξεύσει την μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού

Κι όμως ο Γουίλιαν αποτελούσε για χρόνια διακαή πόθο και ποδοσφαιρική "καψούρα" του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το όνειρο του ισχυρού άνδρα των "ερυθρόλευκων" πήρε σάρκα και οστά. Μια μεταγραφή κορυφαία για τα ελληνικά δεδομένα με έναν παίκτη που έχει κάνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ να "υποκλιθεί" αρκετές φορές στην κλάση του.

willian_metagrafh_olympiakos_anakoinwsh


Μόλις έπεσε το όνομα του Βραζιλιάνου στο... τραπέζι δεν υπήρχε φίλαθλος που να μην ενθουσιάστηκε με το ενδεχόμενο του ερχομού του στο λιμάνι. Ένας ποδοσφαιριστής που είναι 70 φορές διεθνής με την Βραζιλία με πολλές παραστάσεις από το κορυφαίο πρωτάθήμα της Premier League όπου "έκλεψε" τις εντυπώσεις με τη φανέλα της Φούλαμ  την τελευταία διετία και "έλαμψε" με την Τσέλσι αλλά και την Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει έναν παίκτη που θα απογείωνε την μεσοεπιθετική του γραμμή και το πέτυχε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Τα ρεπορτάζ είχαν πάρει "φωτιά" τις τελευταίες ημέρες για την περίπτωση του και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο είχε αποκαλύψει την Δευτέρα (01/09) ότι ο παίκτης θα έρθει στην χώρα μας για να συζητήσει το ενδεχόμενο της μεταγραφής του με τον Ολυμπιακό! Και έγινε έτσι ακριβώς...


Την ίδια μέρα τα ιατρικά και μετά από λίγο οι... ανακοινώσεις

Ο ερχομός του Γουίλιαν το βράδυ της Δευτέρας (01/09) φούντωνε ολοένα και περισσότερα την επικείμενη μεταγραφή του. Τα πράγματα δεν άργησαν και πολύ να πάρουν τον δρόμο τους καθώς ο 36χρονος ενθουσιάστηκε με το πλάνο που του παρουσίασαν στον Ολυμπιακό και αποφάσισε να πει το... ναι και να κινήσει γρήγορα την διαδικασία με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Το μόνο που απέμενε ήταν να ολοκληρώσει με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Και εκεί όπου όλοι αναρωτιόντουσαν για το τι μέλλει γενέσθαι με τη μεταγραφή του και το αν θα υπάρξει happy end στο εμταξύ τους "φλερτ", ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο ήρθε να ανακοινώσει τα... σπουδαία. Με ανάρτησή του στο twitter το οποίο λίγο πολύ θα παρακολουθούσαν κάθε λεπτό της μέρας οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, γνωστοποίησε ότι ο Βραζιλιάνος πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά και εργομετρικά και τη μεταγραφή του περίμεναν με το... σταγονόμετρο! Και δεν άργησε να έρθει λίγες ώρες αργότερα!


Η ανάρτηση από το αεροπλάνο με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη - "Ευχαριστώ φίλε, ας το κάνουμε"

Λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την απόκτηση του Γουίλιαν, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε κάνει repost στο Instagram μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει σε story ο γιος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλτιάδης από το αεροπλάνο την ώρα της πτήσης τους με προορισμό την Ελλάδα. Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτησή του με το εξής μήνυμα: "Ευχαριστώ φίλε, ας το κάνουμε", στέλοντας το δικό του μήνυμα ενόψει της θητείας του στα ερυθρόλευκα!

marinakhs_willian


Το "χρυσό" deal του Ολυμπιακού με τον Φουρνιέ

Ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση και να χτίσει μια ομάδα - όνειρο ενόψει της νέας σεζόν σε Basket League και Euroleague! Κάτι που φάνηκε σε πρώτο χρόνο με την σπουδαία μεταγραφή του Σάσα Βεζένκοφ τον οποίο έφερε ξανά στο λιμάνι με "χρυσό" συμβόλαιο. Όμως υπήρχε και... συνέχεια! Ένας παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στη θέση 2-3 και θα γέμιζε με ποιότητα και τεράστια κλάση το ρόστερ της ομάδας του Μπαρτζώκα.

Στην αρχή υπήρχε... καπνός με τον Φουρνιέ αλλά η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και... φωτιά! Την πρώτη μεγάλη αποκάλυψη για συμφωνία είχε κάνει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Ματέο Αντρεάνι ο οποίος είχε υποστηρίξει σε ανάρτησή του ότι Ολυμπιακός και Φουρνιέ έχουν έρθει σε οριστική συμφωνία και ότι ο παίκτης αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο. Κάτι που έγινε και πραγματικότητα!

Φυσικά όχι μόνο ο Ολυμπιακός αλλά και ο ίδιος παίκτης ήθελε όσο τίποτα άλλο να φορέσει την ερυθρόλευη φανέλα έχοντας δηλώσει στο παρελθόν ότι αν επέστρεφε στην Ευρώπη, θα το έκανε για να αγωνιστεί στους Πειραιώτες. Δεδομένα, ήταν αμοιβαία η επιθυμία για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Και επιτεύχθηκε με μυθικό διετές συμβόλαιο το οποίο σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, 2.500.000 δηλαδή ετησίως.

Το... προφητικό twet του Φουρνιέ το 2022 και η αντίδραση μετά την ανακοίνωσή του

Τον Μάιο του 2022 όταν και ο Εβάν Φουρνιέ λες και... ένιωθε ότι μπορεί να καταλήξει στον Ολυμπιακό άναψε την πρώτη... σπίθα! Δίχως να έχει "ακουστεί" για την ομάδα του Πειραιά τότε και μετά τη συμμετοχή των Πειραιωτών στο Final Four του Βελιγραδίου, ο Γάλλος σούπερ σταρ τους είχε αιφνιδιάσει όλους όταν σε ανάρτησή του είχε αναφέρει πως: "Αν αποφασίσω μία ημέρα να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω όπου θέλω, νομίζω ότι θα διάλεγα τον Ολυμπιακό. Φοβερό κλαμπ".


Το απίστευτο είναι ότι ο Φουρνιέ δεν είχε ξεχάσει το tweet που είχε κάνει πριν από δυο χρόνια και μετά την επίσημη ανακοίνωση του από τον Ολυμπιακό, έσπευσε να κάνει repost την... προφητική του ανάρτηση την οποία μάλιστα συνόδευσε με την λεζάντα: "Αυτή η ημέρα είναι σήμερα". Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα... αληθινό!


Η επική προαναγγελία του Ολυμπιακού με... τσεκ απ και Simpsons

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός λίγα λεπτά πριν ανακοινώσει και επίσημα το μεταγραφικό "μπαμ" με τον Φουρνιέ, είχε προαναγγείλει την απόκτηση του με επικό τρόπο. Φρόντισε λίγο πολύ να παροτρύνει τον κόσμο του να κάνει καλού κακού ένα τσεκ λίγο πριν αντικρίσουν το επόμενο ποστ που σήμαινε και τη μεταγραφή του Γάλλου αστέρα.

"Kalispera! Επειδή σήμερα στα σχόλια γίνονται πολλές αναφορές για ταχυπαλμίες και υψηλές πιέσεις… θα ήθελα πριν το επόμενο ποστ να κάνετε ένα μίνι τσεκ απ!" ήταν το μήνυμα της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ με ένα βίντεο με άρωμα... Simpsons από το νοσοκομείο!


Η Μονακό "υποκλίθηκε" στον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Φουρνιέ

H Moνακό είναι γνωστό ότι αρέσκεται να... τρολάρει μέσα από τα social media της. Η μεταγραφή του Φουρνιέ στον Ολυμπιακό δεν πέρασε απαρατήρητη όχι απλά από την γαλλική ομάδα αλλά και από όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παρ' όλα αυτά οι Μονεγάσκοι έκαναν το βήμα... παραπάνω και θέλησαν να πάρουν θέση για την μετακίνηση του Γάλλου στους "ερυθρόλευκους".

Με σχετικό tweet λοιπόν, η Μονακό σχολίασεγια την κίνηση του Ολυμπιακού, πως "είμαστε πάντα έτοιμοι να τρολάρουμε, αλλά εδώ δεν μπορούμε να πούμε ψέματα. Αυτή είναι μία καταπληκτική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Καλώς όρισες στη Euroleague".