Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ο προπονητής που άλλαξε τα πάντα στον Μαρκ Κουκουρέγια για να φτάσει να αγωνίζεται στην Premier League με την Τσέλσι και να έχει κατακτήσει το Euro 2024 με την Εθνική Ισπανίας.

Ο Μαρκ Κουκουρέγια αποθέωσε εκ νέου τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική ιστοσελίδα, «eldesmarque», και τόνισε πως ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν επιδραστικός στην καριέρα του.

Έχει συνεργαστεί με προπονητές όπως ο Τόμας Τούχελ, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και ο Γκρέιαμ Πότερ, όμως ο Μαρκ Κουκουρέγια δεν βάζει κανέναν πάνω από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ!

Ο Ισπανός αριστερός μπακ έφτασε να κατακτήσει ως πρωταγωνιστής το EURO με την εθνική του ομάδα, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς τον Βάσκο προπονητή.

Ο άσος της Τσέλσι δήλωσε πως ο Μεντιλίμπαρ ήταν ο προπονητής που τον έχει επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλον στην καριέρα του και αυτός που τον βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλον να βελτιωθεί.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ισπανός μπακ στα 20 του αγωνίστηκε για μια σεζόν ως δανεικός στην Εϊμπάρ του Μεντιλίμπαρ, μια σεζόν που από ό,τι φαίνεται τον σημάδεψε.

Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε ότι ένα από τα όνειρά του είναι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, επέλεξε την Μπαρτσελόνα και όχι τη Ρεάλ Μαδρίτης για να αγωνιστεί σε ενδεχόμενο επιστροφής του στη LaLiga. Επίσης ξεχώρισε από ποδοσφαιριστές τον Ντεμπελέ, από προπονητές τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα έκοβε τα μαλλιά του κάποια στιγμή είπε: "Ποτέ, προς το παρόν είμαι χαρούμενος έτσι. Αν τα έκοβα, δεν θα ήταν το ίδιο".