Ο Χουάνκαρ είναι το τελευταίο μεταγραφικό, χρονικά, απόκτημα του Άρη και βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη. Ο Ισπανός άσος ήρθε για να ολοκληρώσει με τα διαδικαστικά αναφορικά με την μεταγραφή του.

Έρχεται να πλαισιώσει τον Τσέχο Μάρτιν Φρίντεκ στο αριστερό άκρο της άμυνας, μιας θέσης που έχει ταλαιπωρήσει την ομάδα του Αρη, καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει δίδυμο!

Ο Χουάνκαρ θα υποβληθεί αύριο σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο και θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Τον Μάιο ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό κι έμεινε χωρίς ομάδα, κάνοντας ατομκό πρόγραμμα. Κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί ένα διάστημα για να βρει τον αγωνιστικό ρυθμό, έχοντας όμως ένα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, τη γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 33χρονος άσος έψαχνε το προηγούμενο διάστημα μια ομάδα στη Μέση Ανατολή και μια ιδιαίτερα υψηλή πρόταση, αλλά δεν είχε βρει κάποια.