Ο Ολυμπιακός έκανε πάταγο με την μεταγραφή του Γουίλιαν, που είναι από τις κορυφαίες που έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος σταρ άρχισε τη δουλειά στο Ρέντη, όπου τα είπε και με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Αναμφίβολα και ήταν η ατραξιόν στην προπόνηση και για τους μικρούς παίκτες του Ολυμπιακού που έδωσαν το παρών για να συμπληρώσουν το πρόγραμμα καθώς απουσιάζουν οι διεθνείς.

Ο Μεντιλίμπαρ υποδέχθηκε τον Γουίλιαν και τον καλωσόρισε στον Ολυμπιακό, όπως και οι νέοι του συμπαίκτες, με τον Ροντινέι μάλιστα να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την παρουσία του συμπατριώτη του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του λιμανιού.

Οι δύο Βραζιλιάνοι είχαν έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό, αλέγκρο, όπως συνηθίζουν στην χώρα τους.

Ο Γουίλιαν έδειξε από την πρώτη κιόλας μέρα στο Ρέντη, ότι είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά, για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο επιθυμητό επίπεδο.

Το ατομικό πρόγραμμα που έκανε ο Γουίλιαν

Υπάρχει μάλιστα και μια κίνηση του Βραζιλιάνου που "κέρδισε" τον Μεντιλίμπαρ και το επιτελείο του, καθώς ο σούπερ σταρ των «ερυθρόλευκων» έκανε αρχικά προπόνηση με όλη την ομάδα κι εν συνεχεία έκανε και ατομικό πρόγραμμα, με τον προπονητή φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη.

Φυσικά πριν γίνουν όλα αυτά ο Μεντιλίμπαρ και ο Γουίλιαν είχαν μια συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα. Ο Βάσκος τεχνικός τον ρώτησε πως αισθάνεται και τι πρόγραμμα ακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα που ήταν μόνος. Παράλληλα του εξήγησε και το πλάνο που έχει γι' αυτόν.

Ο 36χρονος άσος απάντησε πως έκανε δυνατές ατομικές προπονήσεις στο Λονδίνο και μάλιστα με τρεις γυμναστές. Ιδιαίτερο πρόγραμμα ακολουθούσε και στις διακοπές του. Παράλληλα επεσήμανε την διάθεση του να δουλέψει σκληρή για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.