Οι εκπλήξεις στο US Open διαδέχονταν η μία την άλλη από την αρχή του Grand Slam, με τα μεγάλα ονόματα να μένουν εκτός από την αρχή. Στα ημιτελικά θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Φράνσις Τιαφό και Τέιλορ Φριτς και μετά από 18 χρόνια και το 2006 θα βρεθεί ένας Αμερικανός στον μεγάλο τελικό.

Ξανά Αμερικάνος στον τελικό του US Open μετά το 2006 - Φριτς και Τιαφό διεκδικούν τη θέση

Τη δική τους ιστορία στο US Open είναι έτοιμοι να γράψουν οι Τέιλορ Φριτς και Φράνσις Τιαφό, με τους δύο Αμερικανούς να αντιμετωπίζουν ο ένας στον άλλον στον ημιτελικό του Grand Slam της Νέας Υόρκης, με το νικητή να φτάνει σε τελικό για τη χώρα του μετά από 18 χρόνια.

Από το 2006 και τον φανταστικό Άντι Ρόντικ έχει να βρεθεί Αμερικανός τενίστας σε τελικό το US Open και φέτος όλες οι συγκυρίες έκατσαν έτσι ώστε να υπάρξει ξανά κάποιος. Οι αποκλεισμοί των Τζόκοβιτς και Αλκαράθ πολύ νωρίς στη διοργάνωση έπαιξαν το ρόλο τους.

Μέχρι και εγκατάλειψη υπήρξε από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στα προημιτελικά απέναντι στον Τιαφό για να μπορέσει το επίτευγμα να φτάσει ακόμη πιο κοντά και ο ημιτελικός της Παρασκευής αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, σ' ένα γήπεδο που πρόκειται αναμενόμενα να είναι γεμάτο.

Ο Φριτς - που βρίσκεται στη θέση Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP - άφησε εκτός ημιτελικών τον Αλεξάντερ Σβέρεφ, επικρατώντας πολύ δύσκολα σε 3,5 ώρες με 3-1 σετ. Ο Αμερικανός ήταν ψύχραιμος στα τάι μπρέικ και αυτό ήταν το στοιχείο που τον έφτασε στη νίκη.

Taylor Fritz vs. Alexander Zverev Highlights | 2024 US Open Quarterfinal


Από την άλλη, ο Τιαφό μπορεί να χρειάστηκε την απόσυρση του Ντιμιτρόφ για να φτάσει στα ημιτελικά, αλλά η πρόκριση ήταν στα χέρια του, καθώς ήδη κέρδιζε με 2-1 σετ και προηγούνταν στο τέταρτο με 4-1, οπότε η νίκη δύσκολα θα του ξέφευγε στο τέλος του αγώνα.

Grigor Dimitrov vs. Frances Tiafoe Highlights | 2024 US Open Quarterfinal