Για τους λάτρεις της Premier League η απόκτηση του Γουίλιαν από τον Ολυμπιακό συνιστά έκπληξη μεγατόνων! Κι αυτό γιατί μπορεί το διαβατήριό του να γράφει ως ημερομηνία γέννησης την 9η Αυγούστου 1988, ωστόσο η εικόνα του στο χορτάρι καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν με τη φανέλα της Φούλαμ παρέπεμπε σε έφηβο!

Αφήστε στην άκρη τα γκολ και τις ασίστ που μοίρασε όντας ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Μάρκο Σίλβα. Αναφερόμαστε, κυρίως, στην ευκολία με την οποία ανταποκρινόταν στους πολύ υψηλούς ρυθμούς έντασης του πιο απαιτητικού πρωταθλήματος στον πλανήτη.

SHOWREEL | Willian Runs The Show Against Villa 🇧🇷

Ο Ολυμπιακός και ο Γουίλιαν που πιέζει τον εαυτό του για να γίνεται όλο και καλύτερος

Ο Γουίλιαν είναι σπάνια… ράτσα ποδοσφαιριστή. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις παικτών που ενώ έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, εξακολουθεί να είναι τόσο απαιτητικός με τον εαυτό του. Στην Αθήνα δεν "προσγειώθηκε" για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Ήρθε για να αξιολογήσει με τα ίδια του τα μάτια το εργασιακό περιβάλλον που θα προπονείται για το επόμενο διάστημα της καριέρας του.

Κι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη "μετάλλαξη" του Ολυμπιακού στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε σχέση με όσα ίσχυαν παλιότερα στο λιμάνι. Μια φορά κι έναν καιρό είχε φέρει ο Σωκράτης Κόκκαλης τον Αρσέν Βενγκέρ να αναλάβει τις τύχες των «ερυθρόλευκων» (φθινόπωρο του 1994, πριν μεγαλουργήσει ο Αλσατός στην Άρσεναλ και "χτίσει" το μύθο του) και ο τότε προπονητής της Μονακό είχε πραγματοποιήσει… στροφή 180 μοιρών μόλις είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Σήμερα, όποιος ποδοσφαιριστής διαβεί τις πύλες του προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού και επισκεφτεί είτε τα γραφεία της ΠΑΕ, είτε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" συνειδητοποιεί άμεσα ότι εισέρχεται σε ένα κλαμπ που πληροί τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, εναρμονισμένο πλήρως στις ανάγκες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γουίλιαν στο Olympiacos TV! /  Willian’s first statements on Olympiacos TV!

Η "δίψα" και τα στοιχεία του Γουίλιαν που θυμίζουν... Τάισον! 

Πραγματοποίησε μεγάλη οικονομική υπέρβαση ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να φέρει τον σπουδαίο Βραζιλιάνο στον Πειραιά. Του προσέφερε ένα μυθικό συμβόλαιο το οποίο σύμφωνα με το αξιόπιστο “The Athletic” θα αποφέρει στον Γουίλιαν εβδομαδιαίες απολαβές ύψους 118.000 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό ενδεχομένως να είχε σημασία αν μιλάγαμε για ένα φιλοχρήματο ποδοσφαιριστή.

Μα, ο Γουίλιαν μπορούσε να βρει μεγαλύτερο συμβόλαιο, είτε στη Σαουδική Αραβία, είτε στο MLS. Απλά ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος στους εκπροσώπους του: "Δεν φεύγω από την Ευρώπη. Εδώ είναι η ελίτ, εδώ θέλω να είμαι ακόμη ανταγωνιστικός".

Το σκεπτικό του θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο που συνόδεψε μια άλλη σπουδαία μεταγραφή ενός "υπερήλικα" Βραζιλιάνου που… βγάζει μάτια στη χώρα μας: Του Τάισον!

Ο πρώην άσος της Σαχτάρ έφτασε στην Τούμπα με πατημένα τα 35 του χρόνια (καθότι οκτώ μήνες μεγαλύτερος του Γουίλιαν). Όχι μόνο απέδειξε ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο όταν υπάρχει το κίνητρο από την πλευρά ενός αθλητή και κυρίως η καθημερινή προσπάθεια για να διατηρεί το σώμα του σε εξαιρετική κατάσταση, όχι μόνο υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ να του ανανεώσει το συμβόλαιο, αλλά πλέον θεωρείται ένα από τα πιο κομβικά (αν όχι το πιο πολύτιμο) βέλος στη φαρέτρα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι ας κλείνει τον Ιανουάριο τα 37 του!

Με την ίδια δίψα έρχεται στον Πειραιά και ο Γουίλιαν. Για να κάνει τη διαφορά στις βραδιές που ο Ολυμπιακός θα θέλει να φτάσει σε υπερβάσεις για να γιορτάσει με τον πλέον… θρυλικό τρόπο τα εκατοστά του γενέθλια.

🔴⚪️🇧🇷 𝐖𝐢𝐥𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐓𝐡𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐧𝐞𝐰 𝐡𝐨𝐦𝐞! 🏟

Και μην έχετε καμία αμφιβολία: Η δίψα και κυρίως η κατάσταση του κορμιού του ήταν αυτές που ενεργοποίησαν τους "ερυθρόλευκους" μηχανισμούς για να τον αποκτήσουν, έχοντας πάρει ένα μεγάλο δίδαγμα με τις περιπτώσεις Μαρσέλο, Χάμες. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι…

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".