Μία ημέρα που δεν πρόκειται να ξεχάσουν στη ζωή τους είναι η 4η Σεπτεμβρίου 2024 για τους Θανάση Κωνσταντινίδη και Λάζαρο Στεφανίδη, με τους Έλληνες πρωταθλητές της σφαιροβολίας να λαμβάνουν τα μετάλλιό τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3xfbthw865t)

Η απονομή των μεταλλίων και ο εθνικός ύμνος που ακούστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η συγκλονιστική προσπάθεια του Θανάση Κωνσταντινίδη στην κορύνα τού χάρισε έστω και στην τελευταία βολή το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024. Στο ίδιο αγώνισμα ο Λάζαρος Στεφανίδης κατέκτησε την πέμπτη θέση και δεν ανέβηκε στο βάθρο.

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε όμως η απόλυτη δικαίωση για τους δύο Έλληνες αθλητές, με τον Κωνσταντινίδη να κάνει ρεκόρ Ευρώπης(!) με βολή στα 11 μέτρα και 93 εκατοστά και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία, κάνοντας όλους υπερήφανους για την προσπάθεια του.

Στο ίδιο μονοπάτι βάδισε και ο Στεφανίδης, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, δίνοντας στην Ελλάδα το ένατό της στη διοργάνωση. Μία ιστορική στιγμή και για τους δύο που ολοκληρώθηκε σήμερα (04/09) με την απονομή των μεταλλίων.

Η αντίδραση του Θανάση Κωνσταντινίδη θυμίζει μικρό παιδί που μόλις του έχουν δώσει να φάει τη σοκολάτα που ζητούσε επί ώρες και είναι η πιο όμορφη σκηνή που θα μπορούσε να υπάρξει σε μία διοργάνωση όπως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες για έναν άνθρωπο που βρίσκεται στα 54 του χρόνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3xf720n87p5)