Μία αναμενόμενη εξέλιξη είδε το φως της δημοσιότητας, με τον Ιωνικό να ανακοινώνει πως δεν θα βρίσκεται του χρόνου στη Super League 2 λόγω οικονομικών προβλημάτων, με το πρωτάθλημα να ξεκινάει με 20 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των δέκα.

Έπεσε στα τοπικά ο Ιωνικός - 20 ομάδες στο πρωτάθλημα της Super League 2

Μία ομάδα που πρόπερσι αγωνιζόταν στη Super League και δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, πλέον αναμένεται να βολοδέρνει στα τοπικά πρωταθλήματα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο λόγος για τον Ιωνικό, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το πρωτάθλημα της Super League 2.

Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει αγωνιστεί αρκετές φορές ανά τα χρόνια στα μεγάλα "σαλόνια" του πρωταθλήματος, αλλά η απόφαση του προέδρου, Γιάννη Τσιριγώτη, να αποσυρθεί από τον Ιωνικό δίχως να έχει βρεθεί επενδυτής ήταν το πρώτο δυνατό χτύπημα.

Όσο κι αν προσπάθησε η ομάδα της Νίκαιας να βρει λύση για να συνεχίσει να αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία δεν τα κατάφερε και μετά τον υποβιβασμό της στα τοπικά πρωταθλήματα, αυτόματα αποβάλλεται κι από το Κύπελλο Ελλάδος, όπου θα αντιμετώπιζε την Ερμιονίδα.

"Με το υπ. αριθμ. 220/ 04.09.2024 έγγραφό της η ΠΑΕ Ιωνικός υπέβαλε ανάκληση της δήλωσης συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Super League 2, 2024-2025", ανέφερε η ανακοίνωση με την οποία τελείωσε ο σύλλογος της Νίκαιας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Πλέον οι ομάδες που συνεχίζουν είναι 20, οι οποίες αναμένεται να χωριστούν σε δύο γκρουπ των δέκα και οι δύο πρώτες ομάδες θα πάρουν την άνοδο μετά τα Playoffs για τη Super League 2. Ιστορικοί σύλλογοι όπως ο Πανιώνιος επιστρέφει στην κατηγορία και αναμένεται συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Οι 20 ομάδες που θα αγωνίζονται στη Super League 2 τη νέα σεζόν

ΠΑΣ Γιάννινα
Κηφισιά
ΑΕΛ
Μακεδονικός
ΑΕΚ Β
Νίκη Βόλου
Καλαμάτα
Asteras AKTOR B' 
Χανιά
Ηλιούπολη
Παναχαϊκή
Αιγάλεω
Διαγόρας Ρόδου
Καμπανιακός
ΠΑΟΚ Β
Ηρακλής
Καβάλα
Πανιώνιος
Παναργειακός
Εθνικός Ν. Κεραμιδίου