To πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων επικεντρώνεται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών για ακόμη μία ημέρα να ξεχωρίζουν. Τα μετάλλια είναι έτοιμα να γίνουν 10 και άπαντες στο στρατόπεδο της Εθνικής είναι πρόθυμοι για να το πετύχουν.

Η συλλογή των μεταλλίων για την Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Την αρχή για ακόμη μία φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κάνει ο έμπειρος Σωτήρης Γαλογαύρος, ο οποίος αυτή τη φορά ετοιμάζεται για τα προκριματικά των 50μ. τουφεκιού πρηνηδόν, με τις ελπίδες να προκριθεί στον τελικό να είναι μοιρασμένες για τον Έλληνα Πρωταθλητή στη σκοποβολή.

Διπλή είναι η συμμετοχή στην κολύμβηση για την ελληνική αποστολή, με την αρχή να κάνει ο Αλέξανδρος Λεργιός στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο ανδρών και την κατηγορία S5, ψάχνοντας επιτέλους μία πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Τα πάντα για την πρόκριση στον τελικό θα δώσει και η μεικτή ομάδα 20 πόντων των 4Χ50 στη κολύμβηση, με τους οκτώ καλύτερους χρόνους να περνούν στην απογευματινή κούρσα και να παλεύουν για να μπουν στη ζώνη των μεταλλίων.

Ξεκίνημα στο τζούντο για την Ελλάδα, με την Εμμανουέλα Μασούρου να είναι έτοιμοι να πάρει την πρώτη νίκη που θα τη φτάσει στα ημιτελικά των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024. Το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί σε μία ημέρα, με τις ελπίδες για διάκριση να είναι με το πλευρό της χώρας μας.

Η τελευταία συμμετοχή βάση ώρας - αν δεν υπάρξουν προκρίσεις στα πρωινά αγωνίσματα για τους τελικούς - υπολογίζεται στην άρση βαρών σε πάγκο με τον Πασχάλη Κουλούμολου να αγωνίζεται στην κατηγορία των 59κ. με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Να επαναλάβει ότι και στο Τόκυο θέλει ο Νάσος Γκαβέλας στον τελικό των 100μ. της κατηγορίας Τ11. Ο Έλληνας Πρωταθλητής του στίβου έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σε προημιτελικά και ημιτελικά και είναι το μεγάλο φαβορί για να ανέβει ξανά στο βάθρο και να φέρει το 10ο μετάλλιο στην Ελλάδα.


Αναλυτικά οι αθλητές μεταδόσεις των Ελλήνων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες:

Σκοποβολή:

10:30 Προκριματικά 50μ. τουφεκιού πρηνηδόν - Σωτήρης Γαλογαύρος

Κολύμβηση:

10:38 Προκριματικά 50μ. ελεύθερο ανδρών S5 - Αλέξανδρος Λεργιός
12:20 Προκριματικά mixed 4Χ50μ. μεικτή 20 πόντοι - Εθνική Ομάδα

Τζούντο:

11:18 Προημιτελικά J1 γυναικών - Εμμανουέλα Μασούρου

Άρση βαρών σε πάγκο:

14:35 Τελικός ανδρών 59κ. - Πασχάλης Κουλούμολου

Στίβος:

20:08 Τελικός 100μ. ανδρών Τ11 - Νάσος Γκαβέλας