Ο Εβάν Φουρνιέ ήρθε το βράδυ μέσω Παρισιού στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό με τον κόσμο του να κάνει τη νύχτα μέρα στο αεροδρόμιο.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να αποθεώσουν τον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος αποτέλεσε το μπαμ της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις καλοκαιρινές μεταγραφές και από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Ο Γάλλος σταρ βγήκε από την Πύλη 7, που μόνο τυχαίο δεν ήταν. Διότι είναι ο αγαπημένος αριθμός των ερυθρολεύκων λόγω και της θύρας 7 και τον κατάλαβε ήδη και ο Φουρνιέ.

fournie_ypodoxi_1
fournie_ypodoxi_2
fournie_ypodoxi_3
fournie_ypodoxi_4


Πάντως η άφιξη του έγινε με μια καθυστέρηση. Αρχικά ο Φουρνιέ ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 23:15, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση στην πτήση από το Παρίσι κι έτσι έφτασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Οι πάνω από 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού του έκαναν εντυπωσιακή υποδοχή με τον ίδιο να τους ευχαριστεί για όλο αυτό. 


Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ άφησε το ΝΒΑ όπου φόρεσε τις φανέλες των Ντένβερ Νάγκετς, Ορλάντο Μάτζικ, Μπόστον Σέλτικς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντιτρόιτ Πίστονς. Κατέγραψε 704 συμμετοχές σε regular season του NBA, έχοντας μέσο όρο 13.6 πόντους. Επιπλέον, σε 19 παιχνίδια playoffs μέτρησε 11.7 πόντους ανά ματς. Και μάλιστα στις 8 από τις 12 σεζόν του στο μαγικό κόσμο τυο ΝΒΑ ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός.

olympiacos_ypodoxi_fournie_1
olympiacos_ypodoxi_fournie_2
olympiacos_ypodoxi_fournie_3
olympiacos_ypodoxi_fournie_4



Και μάλιστα ήταν πενταδάτος σε αυτές τις εξαιρετικές οκτώ σεζόν (2014-2022), όπου αντιμετώπιζε τους κορυφαίους, τους πιο δυνατούς, τους πιο γρήγορους περιφερειακούς της Λίγκας και σε αυτό το διάστημα είχε 15.8 πόντους (50% στο δίποντο, 38% στο τρίποντο, 80% στις βολές), 2.9 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και ένα κλέψιμο σε 531 αγώνες.