Πλήθος αστέρων θα παραβρεθούν στο Ζάγκρεμπ στο φιλικό που θα γίνει στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς κι εκεί βρίσκεται και ο Νίκος Γκάλης.

Νίκος Γκάλης και ο Ντράζεν Πέτροβιτς υπήρξαν αντίπαλοι και είχαν χαρίσει στους φίλους του μπάσκετ μεγάλες μάχες, οι οποίες έγραψαν ιστορία. Την Πέμπτη (5/9) θα γίνει φιλικό στην πρωτεύουσα της Κροατίας με αφορμή την συμπλήρωση 31 χρόνων από τον θάνατο του και ο Νίκος Γκάλης είναι ανάμεσα στους αυτούς που έχουν πάρει σχετική πρόσκληση.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ έφτασε στην κροατική πρωτεύουσα την Τετάρτη συνοδευόμενος από την σύζυγό του και την κόρη τους. Στο γκαλά που έγινε τον «γκάνγκστερ» υποδέχτηκε ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, αδερφός του Ντράζεν και προπονητής στην εθνική Βραζιλίας.



Στο φιλικό θα παραβρεθεί και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με την Αλεξάνταρ Πέτροβιτς να αναφέρεται σε αυτό και όσους θα δώσουν το παρών:

"Ο Λούκα Ντόντσιτς θα είναι εδώ, ο Γκόραν Ντράγκιτς θα είναι επίσης εδώ, Κροάτες παίκτες του NBA επίσης.

Ο Αλμπέρτο Ερέρος και ο Αλφόνσο Ρέγιες , μαζί με τρία σημερινά μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ο Ντράζεν έγραψε ιστορία, έρχονται επίσης στο Ζάγκρεμπ.

Ο Μάριο Χεζόνια θα παίξει για την ομάδα της Κροατίας, ο Ντζάναν Μούσα και ο Γουόλτερ Ταβάρες θα παίξουν για την ομάδα του Ντράζεν, ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν προγραμματισμένο να έρθει, αλλά περιμένει να γεννήσει η σύζυγος του και δεν θα μπορέσει να έρθει.

Θα υπάρχουν περισσότεροι σπουδαίοι παίκτες, ο Ματίας Λεσόρ, ο Τορνίκε Σενγκέλια, ο Σέιν Λάρκιν, ο ΝτεΣον Πιέρ, ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας και ο Γιάκα Μπλάζιτς.

Ζήτησα από τους προπονητές, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς , τον Νέβεν Σπάχια και τον Γιόσιπ Σέσαρ να κάνουν αυτό το παιχνίδι ανταγωνιστικό τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του Ντράζεν".