Συναρπαστικές ήταν οι αναμετρήσεις των προημιτελικών του US Open στη Νέα Υόρκη. Μεγάλοι νικητές στο Grand Slam ήταν οι Γιανίκ Σίνερ και Τζακ Ντρέιπερ που άφησαν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης του Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Άλεξ ντε Μινόρ αντίστοιχα.

"Πάτησε κάτω" τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open ο Σίνερ

Έτοιμος για την κατάκτηση ακόμη ενός Grand Slam στη καριέρα του είναι ο Γιανίκ Σίνερ, με τον Ιταλό να αφήνει εκτός συνέχειας το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση, Ντανιίλ Μεντβέντεφ σ' έναν πρόωρο θα έλεγε κανείς τελικό στη διοργάνωση.

Οι Τζόκοβιτς και Αλκαράθ αποχαιρέτισαν νωρίς και πλέον ο Σίνερ - που αντιμετώπισε εξαιρετικά το θέμα με το ντόπινγκ - έχει ανοιχτό το δρόμο μπροστά του για να επιβεβαιώσει για ποιο λόγο τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑTP.

Στα της αναμέτρησης, τα τρία πρώτα σετ ανήκαν κάθε φορά και σε διαφορετικό τενίστα με τον Ιταλό να παίρνει το πρώτο εύκολα με 6-2 σε 35 λεπτά, για να απαντήσει με 6-1 ο Ρώσος και να κάνει 1-1 τα σετ. Ο Σίνερ με όπλο τις πολύ καλές επιστροφές του τον... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα (6-1) και πήρε το προβάδισμα.

Το τέταρτο και κρισιμότερο σετ ήταν και το πιο κομβικό, με τον Ιταλό τενίστα να δείχνει πιο ψύχραιμος στα καίρια σημεία της αναμέτρησης και να παίρνει τη μεγάλη νίκη. Το έβδομο γκέιμ ήταν εκείνο που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, με τον Σίνερ να κάνει το μπρέικ και το 4-3.

Jannik Sinner vs. Daniil Medvedev Highlights | 2024 US Open Quarterfinal

Για πρώτη φορά στη καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam o Τζακ Ντρέιπερ

Στο άλλο παιχνίδι των προημιτελικών ο Τζακ Ντρέιπερ ήταν κυρίαρχος απέναντι στον Άλεξ ντε Μινόρ, τον οποίο κέρδισε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες με 3-0 σετ. Η νίκη αυτή έφερε τον Βρετανό στον πρώτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του!

Με όπλο το πολύ καλό σερβίς του και του 11 άσους που είχε, ο Ντρέιπερ πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, καταφέρνοντας να κάνει γρήγορα γρήγορα δύο μπρέικ στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε κιόλας σε 40 λεπτά με 6-3 στα γκέιμς.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και στο δεύτερο σετ και φαινόταν πως θα το κατακτήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Μινόρ έδειξε πως υπάρχει ζωή στον... πλανήτη του και ισοφάρισε σε 4-4 σε κρίσιμο σημείο του σετ. Όταν όμως σέρβιρε για να πάρει το προβάδισμα και να κάνει το 6-5 δεν τα κατάφερε και ο Βρετανός έκανε το 2-0.


Το μπρέικ αυτό έκρινε ουσιαστικά και όλο το παιχνίδι, με τη ψυχολογία του Αυστραλού να πέφτει στα... τάρταρα , χάνοντας και το τρίτο σετ σε μόλις 32 λεπτά. Ο Ντρέιπερ πλέον προετοιμάζεται για τη σπουδαία με τον Σίνερ, τον οποίο έχει κερδίσει στο παρελθόν στη μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση.

Jack Draper vs. Alex de Minaur Highlights | 2024 US Open Quarterfinal