Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Αλέξανδρος Λέργιος φρόντισε ευχαριστήθει την κούρσα. Όπως δήλωσε άλλωστε, κράτησε και τις απαραίτητες δυνάμεις για να βοηθήσει την εθνική mixed 4X50 να βρεθεί στον τελικό.

Είχε το μυαλό στην σκυτάλη ο Λέργιος και έμεινε εκτός τελικού στα 50μ. ελεύθερο των Παραολυμπιακών Αγώνων

Μία κίνηση που λίγοι θα έκαναν στην καριέρα τους πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Λέργιος. Ο Έλληνας πρωταθλητής "άφησε" τα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο της κατηγορίας S5 και τερμάτισε στην έκτη θέση της κούρσας του για να μπορέσει να έχει δυνάμεις για τη σκυτάλη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3y6m64hbfcx)
Με διαφορά περίπου δύο ωρών (στις 12:28 είναι η ομαδική κούρσα) ο Λέργιος πήρε την απόφαση να αφήσει ουσιαστικά την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος του για να μπορέσει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3y6v13pmbdt)
Η Εθνική ομάδα mixed άλλωστε είχε φτάσει μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον τελικό στα 4Χ100 και είναι στο χέρι της να καταφέρει να κάνει μία επίδοση που θα τη φέρει στις 8 καλύτερες ομάδες των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024.