Ο ερχομός του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό δεν έκανε αίσθηση μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν τη μεταγραφή του Γάλλου σούπερ σταρ, τον έφεραν στην Aθήνα και αποθεώθηκε από χιλιάδες οπαδούς των Πειραιωτών στο αεροδρόμιο.

Αποθέωση σε όλο τον κόσμο για τη μεταγραφή του Φουρνιέ στον Ολυμπιακό

Την πρώτη "γεύση" από τους οπαδούς του Ολυμπιακού πήρε κατά την άφιξή του στην Ελλάδα ο Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ πήρε μία πολύ σημαντική απόφαση για την καριέρα του, αφήνοντας ύστερα από 12 συναπτά έτη το NBA για να έρθει στη Euroleague για λογαριασμό των "ερυθρολεύκων".

Ήταν μία κίνηση που ελάχιστοι περίμεναν -δεδομένου πως είχε ήδη ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας- αλλά όπως είπε και ο Χρήστος Μπαφές σε συνέντευξή του, "αν σου λέει ο Φουρνιέ ότι έρχομαι, δεν μπορείς να του πεις όχι" και αυτό έκαναν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.

Φρόντισαν να κάνουν στον κόσμο ένα δώρο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και ολοκλήρωσαν ίσως το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία της ομάδας. Ο Φουρνιέ μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα αποθεώθηκε από πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο αεροδρόμιο για εκείνον.

Το χρονικό της άφιξης του Φουρνιέ

Όπως αναμενόταν, το να πάρει την απόφαση ένας παίκτης σαν τον Γάλλο να επιστρέψει στην Ευρώπη ύστερα από 12 χρόνια εξαιρετικής παρουσίας στο NBA έκανε τον γύρο του κόσμου, με τους συμπατριώτες του να μην μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε η ευκαιρία να βρεθεί εκεί ο παίκτης.



Ο ίδιος σε δηλώσεις του μάλιστα είχε πει πως σκεφτόταν την ομάδα της Παρί για να επιστρέψει στη χώρα του, αλλά δεν έγινε ποτέ η πρόταση που περίμενε και γι' αυτόν τον λόγο δεν χρειάστηκε να αποφασίσει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και κάποιον άλλον σύλλογο.



Με τη... χαρά έμειναν στην Ισπανία που περίμεναν πώς και πώς τον Φουρνιέ να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Γάλλος είχε αλλού τον νου του. Οι "μερέγχες" περίμεναν την απάντησή του και εκείνος ήδη σχεδίαζε το ταξίδι του για την Ελλάδα.



Η "Βασίλισσα" άλλωστε μπορούσε να του προσφέρει ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά ο πρώην παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ ήθελε να κρατήσει τον λόγο του. Επέστρεψε στη Euroleague για την ομάδα που είχε αναφέρει πριν από δύο χρόνια.