Το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων επικεντρώνεται στην προτελευταία ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024, με τους Έλληνες αθλητές να δίνουν το δυναμικό παρών στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους σε κολύμβηση και στίβο, με στόχο την πρόκριση στους τελικούς.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Την ευκαιρία του να διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο στη καριέρα του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Μανώλης Στεφανουδάκης - που ήταν ο σημαιοφόρος στην τελετή Έναρξης - στον τελικό των ανδρών του ακοντισμού και τη κατηγορία F54.

Τον καλύτερο του εαυτό θα πρέπει να δώσει στον τελικό των 400μ. των ανδρών και της κατηγορίας Τ62 ο Στέλιος Μαλακόπουλος, με τον Έλληνα δρομέα να χρειάζεται ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ για να μπορέσει να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το βάθρο των μεταλλίων.

Έτοιμη να επανάλαβει ότι έκανε πριν περίπου ένα χρόνο στο Ευρωπαϊκό Παρα - Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ είναι η Θεοδώρα Πασχαλίδου που θα αγωνιστεί στα προημιτελικά του τζούντο των γυναικών στα -70 κιλά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αν δεν καταφέρει να προκριθεί θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ.

Γεμάτο είναι το πρόγραμμα της Ελλάδας στην κολύμβηση, με την αρχή να την κάνει ο Αλέξανδρος Λέργιος στα προκριματικά των 50μ. της πεταλούδας ανδρών στη κατηγορία S5, ενώ τη... σκυτάλη παίρνει ο βιονικός Γιάννης Κωστάκης που θα διεκδικήσει ακόμη έναν τελικό στα 50μ. ελεύθερο της κατηγορίας S3.

Ακολουθεί στη συνέχεια η προσπάθεια της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου - που έχει ανακοινώσει την απόσυρση της μετά το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων - στα 50μ. ελεύθερο της κατηγορίας S5, ενώ το τέλος στις ελληνικές συμμετοχές στα προκριματικά της ημέρας δίνει ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στα 100μ. ελεύθερο της κατηγορίας S8.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες:

Στίβος:

11:38 Τελικός ακοντισμού ανδρών F54 - Μανώλης Στεφανουδάκης
20:33 Τελικός 400μ. ανδρών Τ62 - Στέλιος Μαλακόπουλος

Τζούντο:

11:42 Προημιτελικά J1 γυναικών -70κ. - Θεοδώρα Πασχαλίδου

Κολύμβηση:

11:02 Προκριματικά 50μ. πεταλούδα ανδρών S5 - Αλέξανδρος Λέργιος
12:03 Προκριματικά 50μ. ελεύθερο ανδρών S3 - Γιάννης Κωστάκης
12:17 Προκριματικά 50μ. ελεύθερο γυναικών S4 - Αλεξάνδρα Σταματοπούλου
12:34 Προκριματικά 100μ. ελεύθερο ανδρών S8 - Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης