Μία ξεχωριστή εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν το Σάββατο οι λάτρεις του EKO Acropolis Rally, μέσα από ένα μοναδικό event που διοργανώνει ο Όμιλος Παραπολιτικά Media στη Θεσσαλονίκη. Ο όμιλος, σε συνεργασία με το MotorOne.gr, θα μετατρέψει την πλατεία Αριστοτέλους σε «αφετηρία αδρεναλίνης» και προσκαλεί τους λάτρεις της ταχύτητας σε ένα ξεχωριστό φεστιβάλ με πολλά δώρα και αμέτρητες εκπλήξεις.

Το event -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- γίνεται με αφορμή την πραγματοποίηση της υπερειδικής διαδρομής EKO Super Special Stage, το βράδυ του Σαββάτου, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «Σείριος» στη Μαλακάσα. Με χορηγούς την EKO, την εταιρεία Κωτσόβολος και την COSMOTE TV ως official broadcaster του WRC (World Rally Championship) στη χώρα μας, η εκδήλωση θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ και οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε live μετάδοση την ΕΚΟ Super Special Stage μέσα από μια full screen εμπειρία.

Επίσης, θα λάβουν μέρος σε εντυπωσιακά digital παιχνίδια με πολλά δώρα, θα γνωρίσουν μέσα από video πρωταγωνιστές του EKO Acropolis Rally και θα φωτογραφηθούν στο 360 Rally Photobooth. Αυτό που πρόκειται να ενθουσιάσει ακόμα πιο πολύ τους παρευρισκόμενους στην πλατεία Αριστοτέλους θα είναι οι προσομοιωτές αυτοκινήτων αγώνων WRC, στους οποίους το κοινό θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει σε διαδρομές του EKO Acropolis Rally!

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν, καθώς ο Όμιλος Παραπολιτικά Media θα «ταξιδέψει» τους επισκέπτες στο παρελθόν, προβάλλοντας σημαντικές στιγμές από την ιστορία του Ράλι Ακρόπολις, που θα μαγέψουν το κοινό με τη full screen εμπειρία, η οποία έχει οργανωθεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Την παρουσίαση του event θα κάνει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Κιούσης, διευθυντής του MotorOne.gr, με καλεσμένους προσωπικότητες από τον χώρο των αγώνων στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμβολή των αγώνων στην ανάπτυξη της ιδέας της οδικής ασφάλειας.


Σε live μετάδοση την ΕΚΟ Super Special Stage μέσα από μια full screen εμπειρία

Μετά τις τρεις επιτυχημένες υπερειδικές διαδρομές τα προηγούμενα χρόνια, οι διοργανωτές του εθνικού μας αγώνα κάνουν φέτος ακόμη μία ιδιαίτερη επιλογή για το τηλεοπτικά κορυφαίο στιγμιότυπό του. Η σπουδαία από πλευράς θεάματος διαδρομή διεξάγεται στον ΣΕΑ «Σείριος» στη Μαλακάσα, ολοκληρώνοντας έτσι την τρίτη μέρα του αγώνα. Με μήκος 1,97 χιλιόμετρα, θα διατρέξει τον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών αλλά και τμήμα του αυτοκινητόδρομου στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα. Οι λάτρεις των ράλι που θα βρεθούν στην περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο να οδηγούν τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ταυτόχρονα με τη συμμετοχή ικανότατων ελληνικών πληρωμάτων.

Το τέλος της ΕΚΟ Super Special Stage θα διαμορφώσει την πρώτη και σημαντικότερη εικόνα της βαθμολογίας, με το πρωτοπόρο πλήρωμα έως εκείνη τη στιγμή να λαμβάνει 18 βαθμούς, αν βέβαια τερματίσει την Κυριακή. Η είσοδος στην ΕΚΟ Super Special Stage είναι δωρεάν και θα γίνεται μόνο με τα πόδια, ωστόσο η προσέγγιση του χώρου από τον αυτοκινητόδρομο δεν θα είναι δυνατή. Για να φτάσει κάποιος στον ΣΕΑ «Σείριος», ανάλογα με το ρεύμα όπου κινείται, θα χρειαστεί να πάρει είτε την έξοδο προς Μαλακάσα είτε αυτή προς Αυλώνα - Οινόφυτα και να συνεχίσει μέσω της παλιάς εθνικής οδού. Φτάνοντας πίσω από τον ΣΕΑ «Σείριος», ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και των υπεύθυνων της διοργάνωσης, ο ενδιαφερόμενος θα παρκάρει δωρεάν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Δεδομένου ότι η εγκατάσταση μπορεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο αριθμό θεατών, προτείνεται η άφιξη του κοινού περίπου στις 6.00 το απόγευμα προκειμένου να εξασφαλίσει μία θέση στάθμευσης και παρακολούθησης, ενώ μετά τις 8.00 το βράδυ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές. Εξάλλου, από εκείνη την ώρα αναμένεται η άφιξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα οποία θα σταθμεύσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η περίμετρος του οποίου θα είναι προσβάσιμη στους θεατές. Σημειώνεται ότι στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΑ «Σείριος» θα λειτουργεί το Rally Village του ΕΚΟ Acropolis Rally με τα περίπτερα του αγώνα και των χορηγών. Στις 8.40 το βράδυ, στο κέντρο της ΕΚΟ Super Special Stage, μπροστά από το κοινό, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου παρουσία των πρωτοπόρων, έως εκείνη την ώρα, οδηγών και εκπροσώπων των κατασκευαστών.