Ο Άνχελ ντι Μαρία έβαλε τέλος στη διεθνή καριέρα του, έχοντας κατακτήσει δύο Copa America με την εθνική Αργεντινής και φυσικά το Μουντιάλ του Κατάρ.

Παρέα με τον Λιονέλ Μέσι ο Άνχελ ντι Μαρία ήταν από τους κομβικούς παίκτες στην αναγέννηση της εθνικής Αργεντινής κάτω από τις οδηγίες του Λιονέλ Σκαλόνι. Έζησε μεγάλες στιγμές και στο παιχνίδι απέναντι στη Χιλή, που διεξήχθη τα ξημερώματα στο "Μονουμεντάλ", για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, τιμήθηκε όπως του άξιζε.

Το αχανές στάδιο του Μπουένος Άιρες κατακλείστηκε από τους οπαδούς της "αλμπισελέστε", οι οποίοι θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος μετά και την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου της ομάδας ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά με το εθνόσημο!


Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς πριν από τη σέντρα βγήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με την οικογένειά του και αποθεώθηκε.
¨
Στα μάτριξ του σταδίου έπαιξε ένα βίντεο με τις κορυφαίες του στιγμές στην εθνική ομάδα, αλλά και ένα βίντεο με τον Λιονέλ Μέσι να μιλά για τον Ντι Μαρία!

"Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά για σένα. Σου εύχομαι να απολαύσετε αυτή τη βραδιά, με την οικογένειά σου, τους αγαπημένους σου. Το αξίζεις όλο αυτό για όσα μας χάρισες. Σε προσωπικό επίπεδο είπαμε ο ένας στον άλλον όλα όσα είχαμε να πούμε. Ήμασταν τυχεροί να μοιραστούμε μια χρονιά μαζί, θα μου λείψεις πολύ", είπε ο Μέσι.




"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην AFA. Πέρασα 16 χρόνια μαζί τους. Έζησα δύσκολα πράγματα και κατέληξα ευτυχισμένος δίπλα τους. Τώρα είμαι ακόμη ένας οπαδός.

Τώρα θα είμαι εκεί πάνω με την οικογένειά μου. Θα συνεχίσω να είμαι στο Κόπα Αμέρικα, στα Παγκόσμια Κύπελλα και να τους υποστηρίζω", τόνισε ο Ντι Μαρία μέσα σε μία έντονη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, με τους άλλοτε συμπαίκτες του να τον σηκώνουν ψηλά και να του χαρίζουν μοναδικές στιγμές.

Στα του αγώνα η Αργεντινή επικράτησε 3-0 της Χιλής και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

ARGENTINA vs. CHILE [3-0] | RESUMEN | ELIMINATORIAS SUDAMERICANAS | FECHA 7