Το τουρνουά τν γυναικών US Open φτάνει στο τέλος του με τις Αρίνα Σαμπαλένκα και Τζέσικα Πεγκούλα να είναι οι δύο τενίστριες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Για την κορυφή στο αμερικάνικο Grand Slam θα παλέψουν δύο τενίστριες, οι οποίες στην παρούσα φάση είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η Αρίνα Σαμπαλένκα δίνεται και ως φαβορί στο US Open.

Για να καταφέρει να βρεθεί στον τελικό του US Open, η Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο2) νίκησε με 6-3 7-6 (7-2) την Έμα Ναβάρο (ΗΠΑ, Νο 12) στον ημιτελικό. Κια θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά στην καριέρα της ένα Grand Slam. Μάλιστα αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά που φτάνει στον τελικό του US Open, μετά τον χαμένο περσινό τελικό από την Κόκο Γκοφ.

Emma Navarro vs. Aryna Sabalenka Highlights | 2024 US Open Semifinal


Αντίπαλός της στον τελικό θα είναι η Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ, Νο6), καθώς έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Καρολίνα Μούχοβα (Τσεχία, Νο 52) με 1-6, 6-4, 6-2 και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam.

Jessica Pegula vs. Karolina Muchova Highlights | 2024 US Open Semifinal


Σε επτά αναμετρήσεις η Σαμπαλένκα μετρά πέντε νίκες απέναντι στην Πεγκούλα, με πιο πρόσφατη στον τελικό του Σινσινάτι με 6-, 7-5.

Θα είναι ιδανικός τελικός καθώς είναι οι δυο πιο φορμαρισμένες παίκτριες αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η Σαμπαλένκα προέρχεται από την κατάκτηση του 1000αριού στο Σινσινάτι, όπου κέρδισε την Πεγκούλα στον τελικό, ενώ η Πεγκούλα είχε κατακτήσει μια εβδομάδα πριν το 1000άρι στο Τορόντο.