Ο Πέπε είπε... αντίο από την διεθνή σκηνή έχοντας προσφέρει πολλά στην Εθνική Πορτογαλίας. Πριν την έναρξη του ντέρμπι με την Κρατία για το Nations League, ιιμήθηκε για την προσφορά του στην ομάδα με το coreo των φίλων της ομάδας να κλέβει την παράσταση.

Αποτέλεσε για χρόνια τον.. βράχο της άμυνας της Πορτογαλίας. Ο Πέπε ήταν και ο δεύτερος αρχηγός πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μάλιστα στο ντέρμπι με την Κροατία σκόραρε για να φτάσει τα 900 γκολ στην καριέρα του.

Κόντρα στην Τουρκία στο πρόσφατο Euro, ο Πέπε έγραψε ιστορία ως ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και με αυτό το παράσημο στον ώμο είπε αντίο στο φίλαθλο κοινό στα 41 του χρόνια.



Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας τού έδωσε μία συλλεκτική φανέλα με το Νο 3 στο μπροστινό μέρος της φανέλας και τον αριθμο 141 στην πλάτη, όσα και τα ματς που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο από το 2007 μέχρι το 2024, ενώ το φίλαθλο κοινό της χώρας τού είπε αντίο με ένα φαντασμαγορικό 3d coreo, που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στον ίδιο.