Αναστάτωση έφερε στην Γερμανία ένα δημοσιέυμα του "Sky Sports" σύμφωνα με το οποίο ελέγχονται 17 παιχνίδια ύποπτα για χειραγώγηση και δεν αποκλείεται ανάμεσα τους να υπάρχουν κάποια ή κάποιο της Bundesliga, αν και αυτό δεν ξεκαθαρίζεται.

Οπως υπογραμμίζει το εν λόγω δημοσίευμα, τα τελευταία δύο χρόνια, παιχνίδια από την τρίτη κατηγορία, από τα τοπικά αλλά και ανώτερων κατηγοριών, ενδεχομένως της δεύτερης κατηγορίας και της Bundesliga, θα μπορούσαν να έχουν επηρεαστεί με σκοπό τη στοιχηματική απάτη.

Η γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωρίζει την υποψία και την παίρνει «πολύ σοβαρά», όπως τονίζει το «Sky Sports» και γι' αυτό έχουν ξεκινήσει άμεσα έρευνες σχετικά με την υπόθεση.

Ωστόσο, η ποδοσφαιρική Ένωση της Γερμανίας, αμφιβάλλει ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες μπορούν να παραποιηθούν για να εξασφαλιστεί ένα ακριβές αποτέλεσμα. Στα παιχνίδια που επηρεάστηκαν, λέγεται ότι υπήρξαν κάποιες εμφανείς κακές αποφάσεις των διαιτητών ή σοβαρά λάθη τερματοφυλάκων και αμυντικών.


Για τα 17 παιχνίδια, πληροφορίες σχετικά με τα αναμενόμενα αποτελέσματα αναμετρήσεων, λέγεται ότι έχουν πουληθεί στο Darknet. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτευχθούν υψηλά κέρδη στοιχήματος.

Το ποια ακριβώς παιχνίδια είναι ύποπτα δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο συνεργάτης της DFB που είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση αθλητικών στοιχημάτων δεν έχει βρει κάτι ακόμη που να αποδεικνύει όλα αυτά κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων.