Να ηγηθεί για ακόμη μία φορά της Εθνικής Ελλάδος είναι διατεθειμένος ο Τάσος Μπακασέτας, με τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να τονίζει στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τη Φινλανδία για το Nations League τη βοήθεια που έχει προσφέρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο.

Τάσος Μπακασέτας: "Όταν αγωνίζεται με την Εθνική στόχος είναι η νίκη"

Με νίκη θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Εθνική Ελλάδος που αντιμετωπίζει αύριο (07/09 - 21:45) τη Φινλανδία σ' ένα παιχνίδι που θα παίξει σημαντικό ρόλο για την πορεία της ομάδας στο υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Ο αρχηγός, Τάσος Μπακασέτας, στάθηκε στη δυσκολία που υπάρχει για να βρεθεί κάποιος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τόνισε πως όταν αγωνίζεται κάποιος με την Εθνική πρέπει κάθε φορά ο στόχος να είναι η νίκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

"Είναι πιο δύσκολο το Παγκόσμιο να προκριθείς. Το να συζητάμε για το παρελθόν δεν έχει κάποιο νόημα αυτή τη στιγμή. Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα και θα ήθελα να φτάσουμε σε αυτό το κομμάτι. Δεν νομίζω ότι έχει στεναχωρηθεί κάποιος άλλος όσο εμείς.

Να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Το πώς θα το διαχειριστούμε αφορά τους ποδοσφαιριστές. Όλοι έχουμε περάσει δύσκολες καταστάσεις, που έπρεπε να φανούμε δυνατοί. Οι απαντήσεις είναι καλύτερο να δίνονται μέσα στο γήπεδο.

Όταν αγωνίζεσαι με την Εθνική στόχος είναι σε κάθε ματς η νίκη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, όπως η Αγγλία, αλλά όλα είναι δύσκολα ματς. Να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και στο τέλος όλοι μαζί θα κάνουμε ένα ταμείο".

Τάσος Μπακασέτας: "Ο Γιοβάνοβιτς έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια το ποδόσφαιρο"

Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για την αναμέτρηση κόντρα στη Φινλανδία που κρύβει παγίδες, ενώ σχολίασε με τα καλύτερα λόγια τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος όπως είπε έχει βοηθήσει με τον τρόπο του το ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια.

Εκτός ότι δεν έδωσε ποτέ άσχημη εικόνα, έχει βοηθήσει και με τον τρόπο του όλα αυτά τα χρόνια το ποδόσφαιρο. Πάντα σεβόταν τον αντίπαλο, τους ανθρώπους που συνεργαζόταν ή μή. Είναι σημαντικό στο τέλος της ημέρας να κοιτάμε και τον άνθρωπο.

Ο προπονητής γνώριζε πολλούς παίκτες και το τι μπορεί να δώσει ο καθένας ξεχωριστά. Έχουμε ένα καλό κλίμα. Και οι παίκτες τον σεβαστήκαμε στον ανώτατο βαθμό. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μας ζητάει, Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ως ομάδα. Τα πρώτα ματς είναι και τα πιο σημαντικά. Είναι πολύ ωραίο να ξεκινάς με μία νίκη.