Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα της Κύπρου στο Nations League που πήρε σπουδαίο "διπλό" στην έδρα της Λιθουανίας χάρις σε γκολ του Ιωάννη Πίττα. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας που ξεκίνησε νωρίς το Καζακστάν κράτησε... άσφαιρο τον Έρλινγκ Χάαλαντ και την Νορβηγία.

Νίκη για την Κύπρο στο Nations League - Ισόπαλες Νορβηγία και Καζακστάν

Το Nations League ξεκίνησε και η Κύπρος απέδειξε πως έχει αρχίσει να ανεβαίνει ξανά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις τη διοργάνωση, επικρατώντας εκτός έδρας της Λιθουανίας με 0-1 στο δεύτερο όμιλο της League C.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Ιωάννης Πίττας στο 34ο λεπτό για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Εξαιρετικός για την ομάδα της Κύπρου ήταν ο Γρηγόρης Κάστανος που όργωνε το κέντρο, ενώ ο Μαρίνος Τζιωνής έδωσε την ασίστ για το γκολ.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο προς την εστία του Μαλ, αλλά η άμυνα επέτρεψε ελάχιστες απειλητικές επιθέσεις και κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 0-1, σ' έναν όμιλο που υπάρχουν ακόμη η Ρουμανία και το Κόσοβο.

Ένα 0-0 που λίγοι θα περίμεναν υπήρξε στο Καζακστάν με τη Νορβηγία να μην καταφέρνει να σκοράρει παρά τις συνεχόμενες ευκαιρίες. Μπορεί ελάχιστες από αυτές να πήγαν στον στόχο αλλά η πίεση που άσκησαν οι "Βίκινγκς" ήταν αφόρητη.

Παρά το γεγονός πως είχαν στη βασική τους 11άδα και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά και τον Μάρτιν Όντεγκαρντ η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα και έτσι η Νορβηγία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας από νωρίς. Στο τρίτο γκρουπ της League B αγωνίζονται επίσης η Σλοβενία μαζί με την Αυστρία.