Η δεύτερη ημέρα του Nations League ήταν εντυπωσιακή με τα περισσότερα παιχνίδια να κρίνονται στην κόψη του... ξυραφιού. Το ματς της ημέρας ήταν το ντέρμπι της Γαλλίας κόντρα στην Ιταλία στο "Σταντ Ντε Φρανς" με τους "σκουάντρα ατζούρα" να φεύγουν νικητές με 1-3.

Τεράστιο "διπλό" της Ιταλίας στην έδρα της Γαλλίας 

Σπουδαία ήταν τα παιχνίδια της δεύτερης μέρας των πρώτων αγωνιστικών του Nations League, με το παιχνίδι που ξεχώρισε στη League A ήταν ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιταλία, με τους "τρικολόρ" να ανοίγουν το σκορ μόλις στα "13" δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τον Μπαρκολά.

Οι Ιταλοί πίεσαν και κατάφεραν ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο, με τον Τονάλι στην πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα μετά τον 10μηνο αποκλεισμό να δίνει την ασίστ στον Ντιμάρκο στο 30ο λεπτό που έκανε το 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονοι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο υποψιασμένοι και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους με τον Ρετέγκι να βρίσκει πολύ ωραία στην περιοχή τον Φρατέσι που από κοντά έκανε το 1-2 για την "σκουάντζα ατζούρα".

Το κερασάκι στην τούρτα για τους Ιταλούς έβαλε ο Ρασπαντόρι που είχε περάσει στο ημίχρονο αλλαγή στη θέση του Πελεγκρίνι. Το γκολ ήρθε μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, με τον επιθετικό της Νάπολι να τσιμπάει την μπάλα και να νικάει στο τετ α τετ τον Μενιάν.

"Αφεντικό" το Βέλγιο κόντρα στο Ισραήλ με πρωταγωνιστή τον Ντε Μπρόινε

Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε στο Nations League το Βέλγιο, με τον αρχηγό του να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση απέναντι στο Ισραήλ. Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να σκοράρει μετά από ασίστ του συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, Ντοκού.

Οι φιλοξενούμενοι έφταναν με δυσκολία στην εστία του Καστέλς, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, με τον Καστάνιε να στέλνει άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με το 1-1 να παραμένει στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ανήκε αποκλειστικά στο Βέλγιο, το οποίο βρήκε δύο γκολ μέχρι το 53ο λεπτό, με τον Τίλεμανς να σκοράρει μετά από ασίστ του Οπέντα, ενώ ο Ντε Μπρόινε ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για το 3-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν τέσσερα τα τέρματα τους, αλλά ο Οπέντα αστόχησε στο δεύτερο πέναλτι της ομάδας του, ενώ το Ισραήλ μείωσε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, με το 3-1 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ξεκίνημα με νίκες για Ισλανδία και Ρουμανία - Χωρίς νικητή το Σλοβενία - Αυστρία

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Ισλανδία που επικράτησε με 2-0 του Μαυροβουνίου με τον Όσκαρσον να ανοίγει το σκορ στο 36ο λεπτό και τον Θορστέινσον να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 52ο λεπτό του αγώνα.

Μεγάλη επικράτηση στην έδρα του Κοσόβου για την Ρουμανία, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν στο 40ο λεπτό τον Μαν να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μάριν - που ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι - και να βάζει μπροστά την ομάδα του σε κρίσιμο σημείο.

Το 2-0 πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μάριν - μετά από υπόδειξη του VAR - ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντράγκους στο 82ο λεπτό, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για την ομάδα του που ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου που βρίσκεται η Κύπρος.

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι ανάμεσα στη Σλοβενία και την Αυστρία, με τους γηπεδούχους να προηγούνται μόλις στο 16ο λεπτό χάρις σε εύστοχο πέναλτι του Σέσκο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν λίγο πριν το ημίωρο με τον Λάιμερ να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Ένα παιχνίδι με πολλές εντάσεις πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία, με τους γηπεδούχους να μένουν στο 0-0 κόντρα στην Τουρκία, παρά το γεγονός πως είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Γιλμάζ - που του έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός - στο 62ο λεπτό.