Σαν... βόμβα έσκασε η είδηση από το Instagram του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι ο Τσεντί Οσμάν θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του "τριφυλλιού". Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού AKTOR ανακοίνωσε τα... σπουδαία μέσω ενός απολαυστικού story του και κάπως έτσι οι "πράσινοι" δυναμώνουν όλο και περισσότερο ενόψει της νέας σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη εντάσσοντας στον δυναμικό τους έναν παίκτη με πολλές παραστάσεις από το NBA που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη γραμμή των φόργουορντ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Οσμάν στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR

Ο Παναθηναϊκός AKTOR στόχευε στην απόκτηση ενός ακόμη παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά για να έρθει το... όγδοο, ο Τσεντί Οσμάν ήταν ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα του καλοκαιριού που "ψαχνόταν" για την επιστροφή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι πρωταθλητές Ευρώπης τον έπεισαν με τον πλάνο τους. Το πολυπόθητο "ναι" ήρθε και ο Τούρκος φόργουορντ προβάρει τα πράσινα!

Ο Οσμάν είναι έτοιμος να αφήσει το NBA και να δώσει ξανά λίγη από την... λάμψη του στην Εuroleague! Στον "μαγικό" κόσμο του μπάσκετ που αγωνιζόταν από το 2017 έως το 2024 κατέγραψε συνολικά 476 συμμετοχές όπου και φόρεσε τη φανέλα των Καβαλίερς από το 2017 έως το 2023 και η περσινή σεζόν τον βρήκε στους Σπερς. Στο Σαν Αντόνιο έπαιξε σε 72 ματς όπου και μέτρησε κατά μέσο όρο 6.8 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ σε 17:30 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά στη θητεία του στο NBA είχε κατά μέσο όρο 9,3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Highlights: Cedi Osman's 20 PTS, 2 AST, 3 REB vs Washington | 2023-24 San Antonio Spurs

Στην Εuroleague αναδείχθηκε με την Αναντολού Εφές στην οποία αγωνίστηκε από το 2012 έως το 2017 προτού κάνει το μεγάλο βήμα και μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Εργκίν Αταμάν δεδομένα... χαμογελά και "τρίβει" τα χέρια του που θα έχει στη διάθεση του έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία και ποιότητα που θα πλαισιώσει στη θέση "3" των σμολ φόργουορντ τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Μάριους Γκριγκόνις. Κι όλα αυτά με φόντο το back-to-back σε Ελλάδα και Ευρώπη!


Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

"Καλημέρα για τρεις λόγους. Ο ένας είναι ότι οι υπόλοιποι διεκδικητές της EuroLeague δυνάμωσαν αρκετά φέτος. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κατεβαίνω τώρα Σούνιο πρώτη φορά για τη σεζόν, δυστυχώς χωρίς τον Φρι ακόμα. Και λόγω ότι όλης αυτής της δοκιμασίας που πέρασε ο Φρι το καλοκαίρι, να ανακοινώσω ότι από αυτή τη στιγμή ο Τσεντί Οσμάν είναι παίκτης του Παναθηναϊκού."