Την δική της ιστορία έγραψε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο Παρίσι! Η σπουδαία κολυμβήτρια έκανε τον αγώνα της... ζωής της, κατέθεσε την ψυχή της για τα ελληνικά χρώματα και τερμάτισε στην πρώτη θέση σε 50.12 στα 50 μ. ύπτιο S4 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες! Η ίδια μάλιστα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της όταν και αντιλήφθηκε ότι είναι χρυσή Παραολυμπιονίκης και μάλιστα στον τελευταίο αγώνα της σε Παραολυμπιακούς. Το τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα είναι... γεγονός και η χώρα μας πανηγυρίζει συνολικά το 13ο! 


"Χρυσή" στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου η οποία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Η ελληνική αποστολή συνεχίζει να χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές στο Παρίσι και να γράφει ιστορία, με την Ελληνίδα κολυμβήτρια να προσθέται στο παλμαρέ της την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της.

Η Σταματοπούλου έδειξε φοβερά αποθέματα ψυχής στο δεύτερο μισό της κούρσας όπου πέρασε μπροστά από τις αντιπάλους της και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Τερμάτισε πρώτη και καλύτερη σε 50.12, ενώ ακολούθησε η Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ που με 51.40 αναδείχθηκε χάλκινη και η Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ που με 52.00 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4082huk5d1d)