Η Αγγλία ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο όμιλο της League B του Nations League στο οποίο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδος. Τα "τρία λιοντάρια" απέδειξαν την κυριαρχία και την ανωτερότητα τους στο Aviva Stadium όπου επικράτησαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Ράις και Γκρίλις που αμφότεροι έχουν ιρλανδική καταγωγή. "Συναγερμός" σήμανε στους Ιρλανδούς ενόψει του αγώνα με την "γαλανόλευκη" την Τρίτη (10/09, 21:45) στο Δουβλίνο καθώς τραυματίστηκε ο Κόουλμαν.

Η Αγγλία υπέταξε την Ιρλανδία με γκολ των Ράις και Γκρίλις

Η Αγγλία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, απείλησε στο 7ο λεπτό με κεφαλιά του Κέιν, ενώ στο τέσσερα λεπτά αργότερα (11'), ο Πίκφορντ χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του σε πλασέ του Σμόντιτς. Το γκολ που τόσο έψαχναν από τα πρώτα λεπτά οι Άγγλοι ήρθε στο 12ο λεπτό με τον Ράις ο οποίος έπειτα από φάση διαρκείας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή για το 0-1. Μάλιστα, ο ίδιος δεν πανηγύρισε το γκολ του σεβόμενος το ότι έχει καταγωγή από την Ιρλανδία.

Τα "τρία λιοντάρια" είχαν τα ηνία και πίεζαν ασφυκτικά τα καρέ των γηπεδούχων και η πίεση τους αυτή απέδωσε καρπούς στο 26ο λεπτό όταν και ο Γκρίλις μετά από εξαιρετική συνεργασία των Σάκα και Ράις που έπαιξαν το ένα δύο, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να διπλασιάζει τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους (0-2). Το απίστευτο είναι ότι και ο Γκρίλις είναι ένας ακόμη παίκτης με ιρλανδική κατατωγή που βρήκε δίχτυα κόντρα στην Ιρλανδία, ωστόσο σε αντίθεση με τον Ράις πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα του που έγραψε το 0-2.

Η Αγγλία ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ λίγο έλειψε να κάνει το 0-3 στο 85' 90+3' και 90+4' όμως ο Κέλεχερ με εντυπωσιακές αποκρούσεις είπε... όχι στους Μπόουεν και Σάκα. Κάτι που προκάλεσε αίσθηση και ενδιαφέρει και την Ελλάδα ενόψει του αγώνα της με την Ιρλανδία είναι ο τραυματισμός του Σίμους Κόουλμαν.

Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό ο Μαγκουάιρ πάτησε το πόδι του αρχηγού της Ιρλανδίας ο οποίος έπεσε στο έδαφος και έδειξε ότι πονάει αρκετά. Αφού μπήκε το ιατρικό τιμ για να αξιολογήσει την κατάστασή του, αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στο ματς με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή και να αποχωρήσει κουτσαίνοντας. Φυσικά, οι Ιρλανδοί κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα και αναμένουν να δουν αν θα ειναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στην Εθνική.


ΙΡΛΑΝΔΙΑ
: Κέλεχερ, Κόουλμαν (57' Ο' Μπράιεν), Κόλινς, Ο'Σέι, Μπρέιντι (82' Φέργκιουσον), Ντόχερτι (58' Νάιτ), Μολούμπι, Σμόλμποουν (75' Μπράουν), Σμόντκις, Ογκμπένε, Άιντα (75' ΜακΑτίρ)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μαγκουάιρ (85' Στόουνς), Γκουέχι, Κόλγουιλ, Μέινου (77' Γκόμες), Ράις, Γκρίλις (76' Γκιμπς-Γουάιτ), Σακά, Κέιν (84' Μπόουεν), Γκόρντον (77' Έζε)