Βροχή από... γκολ στο Nations League! Οι επιθέσεις της Γερμανίας και της Ολλανδίας πετούσαν... φωτιές, η Αλβανία του γκολκίπερ της ΑΕΚ, Θωμά Στρακόσα ήταν η μεγάλη νικήτρια στη "μάχη" με την Ουκρανία, η Γεωργία με απίστευτη εμφάνιση και σούπερ απόδοση "ισοπέδωσε" την Τσεχία, ενώ η Μάλτα "υποκλίθηκε" στην ανωτερότητα της Αρμενίας.

"Έλαμψαν" στο Nations League Γερμανία και Ολλανδία

Η Γερμανία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ουγγαρία στο Ντίσελντορφ για τον τρίτο όμιλο της League A όπου την... κέρασε 5 γκολ με πέντε μλαλιστα διαφορετικούς σκόρερ. Οι Ούγγροι έπεσαν ξανά... θύματα των "πάντσερ" καθώς είχαν ηττηθεί και στη φάση των ομίλων του Euro 2024 με 2-0. Οι Γερμανοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και μετά το 1-0 στο 27' βρήκαν τέσσερα γκολ από το 58ο μέχρι το 81ο λεπτό. Επιθετικός πλουραλισμός με 5 διαφορετικούς σκόρερ και 23 τελικές. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερη... έκταση.

Στο "Φίλιπς Στάντιον" η Βοσνία αν και δυσκόλεψε μέχρι ναν βαθμό τη.. ζωή της Ολλανδίας καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στη συνέχεια, οι "οράνιε" πάτησαν... γκάζι και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Έβγαλαν αντίδραση και ξεδίπλωσαν την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο, με το άνετο 5-2 και την επιθετική τους... ραψωδία να τους δίνει ένεση... αυτοπεποίθησης ενόψει της συνέχειας.

Μεγάλη "μάχη" διεξήχθη ανάμεσα στην Ουκρανία και την Αλβανία, δυο ομάδες που δεν κατάφεραν να φτάσουν στη φάση των ομίλων στο Euro 2024, Σ' ένα αμτς με σκληρές "μονομαχίες", οι Αλβανοί ήταν αυτοό που... χαμογέλασαν και μάλιστα με ανατρoπή. Oι Ουκρανοί μπορεί να προηγήθηκαν στο 49' με τον Κανόπλια όμως η ομάδα του Στρακόσα έγραψε τον δικό της... επίλογο στο ματς. Ο  Ισμαΐλι έκανε την αρχή της ανατροπής ισοφαρίζοντας σε 1-1 και ο Ασάνι "υπέγραψε" τη νίκη με 2-1 για τον 1ο όμιλο της League B.

Η Γεωργία που ήταν μια από τις ομάδες που "έκλεψαν" τις εντυπώσεις στο Euro 2024, μετέτρεψε σε υγιεινό... περίπατο το παιχνίδι πρεμιέρας με την Τσεχία. Η... παρέα του Κβαρατσχέλια ήταν απολαυστική, βρήκε δίχτυα 3 φορές σε διάστημα 13 λεπτών (53'-66') και το τελικό 4-1 αφήνει πολλά υποσχόμενα... μηνύματα για τη συνέχεια.

Η Αρμενία ξεκίνησε εμφατικά τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο του League C, έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και την επίθεση να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα επικράτησε με 4-1 της Μάλτα, αποτέλεσμα που την "εκτόξευσε" στην κορυφή μετά την ισοπαλία (1-1)της Βόρειας Μακεδονίας με τα Νησιά Φερόε.