Η Εθνική Ελλάδος έκανε νικηφόρο ξεκίνημα στο Nations League απέναντι στην Φινλανδία, κάτι που αποδεικνύεται... χρυσάφι τόσο για αγωνιστικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους! Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο της "γαλανόλευκης" και το 3-0 τον αφήνει χαρούμενο και ικανοποιημένο αλλά παράλληλα όπως ο ίδιος υπογράμμισε, είδε πράγματα που πρέπει στον χρόνο που υπάρχει να διορθωθούν.


Γιοβάνοβιτς: "Η νίκη της Εθνικής Ελλάδος μας δίνει χρόνο για να δουλέψουμε με ηρεμία"

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμφανίστηκε χαρούμενος και ικανοποιημένος μετά τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος επί της Φινλανδίας. Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός σημείωσε σε δηλώσεις του στην κάμερα του ALPHA ότι το γκολ του Ιωαννίδη βοήθησε την Ελλάδανα μην έχει άγχος, τόνισε ότι δουλειά του είναι να συνδυάσει τους νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες που υπάρχουν, σχολίασε ότι υπάρχει ευθύνη για αυτό που παρουσιάζουν σαν ομάδα καθώς εκπροσωπούν μια χώρα, ενώ επισήμανε ότι θα ήταν παράλογο να μην γνωρίζει τον εθνικό μας ύμνο από την στιγμή που τον έχει ακούσει τόσες φορές και βρίσκεται εδώ και χρόνια στην χώρα μας.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς:

"Επειδή είναι το πρώτο μου παιχνίδι ως προπονητής μίας εθνικής ομάδα, ήθελα να ξεκινήσει νικηφόρα για πολλούς λόγους. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, ήταν το μεγαλύτερο ζητούμενο, παίζοντας μπροστά από τους φιλάθλους μας".

Για το ξεκίνημα του παιχνιδιού και αν ανακουφίστηκε με το γκολ του Ιωαννίδη: "Η είσοδός μας στο παιχνίδι, ειδικά στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα, δεν ήταν αυτό που περιμέναμε και θα θέλαμε να είναι. Η Φινλανδία έδειξε ότι ξέρει να κινείται με την μπάλα και να κυκλοφορεί. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού εξελίχθηκε διαφορετικά από αυτό που είχαμε στο πλάνο μας. Το γκολ του Φώτη μας βοήθησε να μην έχουμε έχουμε άγχος. Δεν έχει αλλάξει μέσα στο παιχνίδι το παιχνίδι μας χωρίς την μπάλα, αλλά είχαμε μία κατάσταση που μπορούσαμε να διαχειριστούμε με άνεση".

Για τις αλλαγές που φέρνει: "Είδα στο παιχνίδι με την μπάλα στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Όμως είδα και πράγματα που πρέπει με τον χρόνο που έχουμε να διορθώνουμε. Είδα μεγάλη προσπάθεια, γιατί το ζητούμενο στις 4-5 μέρες ήταν ένας τρόπος παιχνιδιού που είχε πολλές πληροφορίες και δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλές φορές αυτές οι πληροφορίες δεν δίνει ελευθερίες στους παίκτες και εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα, μέχρι να βγουν κάποιοι αυτοματισμοί και να είμαστε καλοί όταν έχουμε και όταν δεν έχουμε την μπάλα. Τουλάχιστον είδαμε πως μπορούμε να παίξουμε, ότι έχουμε ταλέντο και ότι έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας της Εθνικής".

Για το αν έχει παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό, όπως ο Κωνσταντέλιας: "Έχουμε ταλαντούχα και νέα παιδιά αλλά και κάποιους έμπειρους. Η δουλειά μου ήταν να τους συνδυάσω, γιατί τα αποτελέσματα είναι σημαντικό. Όμως το ποδόσφαιρο είναι επίσης και παιχνίδι χωρίς μπάλα. Εκπροσωπούμε μια χώρα και είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό που παρουσιάζουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την συμπεριφορά των παιχνιδιών γιατί παρά το ότι υποφέραμε και έχει σημασία να μαθαίνουμε μαθαίνουμε. Δεν ήταν εύκολο για εμένα το παιχνίδι Μέχρι πρόσφατα δούλευα σε ομάδα που είχα περισσότερο χρόνο, αλλά η νίκη μας δίνει χρόνο για να δουλέψουμε με ηρεμία".

Για το γεγονός ότι τραγουδούσε τον Εθνικό ύμνο: "Είναι λογικό να τραγουδάω τον Εθνικό ύμνο. Είμαι τόσα χρόνια εδώ, τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ, αν δεν τον ήξερα τον Εθνικό ύμνο θα ήταν παράλογο, τον έχω ακούσει τόσες φορές. Είμαι περήφανος που είμαι σε αυτή τη θέση και θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω τα παιδιά".