Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι το καλοκαίρι όμως παρά την μεγάλη ζήτηση που υπήρχε, ο Γάλλος σούπερ σταρ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, δεν δυσκολεύτηκε να το κάνει αφού σε δηλώσεις του στο γαλλικό δίκτυο RMC τόνισε ότι επέλεξε απευθείας τους "ερυθρόλευκους" όταν εξέτασε τις επιλογές που έχει. Κάπου εκεί έριξε και την... βόμβα με την αποκάλυψη ότι ανάμεσα στις ομάδες που τον διεκδικούσαν ήταν και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Eβάν Φουρνιέ: Η αποκάλυψη για τους Μπακς και το εύκολο "ναι" στον Ολυμπιακό

Ομάδες από το NBA αλλά και από την Ευρώπη ενδιαφέρθηκαν για τον Εβάν Φουρνιέ όμως όπως δήλωσε και ο ίδιος προτίμησε απευθείας τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος αστέρας σημείωσε ότι ήθελε ακόμα να ζήσει μεγάλες στιγμές και οι Πειραιώτες του έδωσαν αυτή την ευκαιρία, ενώ υπογράμμισε ότι είναι πολύ χαρούμενος για την επιλογή του. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Βενσάν Κολέ σχολιάζοντας πως δεν τον εξέπληξε η αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Γαλλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εβάν Φουρνιέ:

"Δεν ήξερα ακριβώς τι θα κάνω στις αρχές του καλοκαιριού. Ήξερα απλά ότι ήθελα να απολαμβάνω το μπάσκετ. Ήθελα ακόμα να ζήσω μεγάλες στιγμές και ο Ολυμπιακός μού έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είμαι πολύ χαρούμενος. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με τη Γαλλία δεν ήθελα να σκέφτομαι πολύ για τη free agency και το τι θα κάνω.

Υπήρχαν επαφές με ομάδες του NBA και ενδιαφέρον από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Όμως εκείνη τι στιγμή δεν ήθελα να επιλέξω και μετά ήρθαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όταν τελείωσαν, είπα 'έλα πρέπει να επιλέξεις' και ψάξαμε με τον ατζέντη μου την ευρωπαϊκή αγορά. Αφού είδαμε τις επιλογές, απευθείας επέλεξα τον Ολυμπιακό. Υπήρχαν συζητήσεις για το NBA, από τους διεκδικητές ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς.

"Ο Βενσάν Κολέ είναι ο μοναδικός προπονητής που γνώρισα στην εθνική Γαλλίας. Δεν με εξέπληξε η αποχώρησή του. Τον ευχαρίστησα για αυτά τα καλά χρόνια. Περιμένω όπως όλοι εκείνον που θα έρθει στη συνέχεια".