Ο κύβος... ερρίφθη για τον επιθετικό που θα πλαισιώσει τον Λιβάι Γκαρσία στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ! Η περίπτωση του Φοφανά της Τσέλσι κατέληξε σε οριστικλο "ναυάγιο" και η "Ένωση" έφτασε σε συμφωνία με τον στράικερ της Μακάμπι Χάιφα, Φραντζί Πιερό ο οποίος βρισκόταν ψηλά στην "κιτρινόμαυρη" λίστα. Έρχεται άμεσα στην χώρα μας από την Αϊτή ο 29χρονος φορ για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει σύμφωνα με πληροφορίες τριετές συμβόλαιο.

Δρομολογήθηκε η μεταγραφή του Φραντζί Πιερό στην ΑΕΚ

Το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα κλείνει στις 11 Σεπτεμβρίου και η ΑΕΚ ήθελε να κλείσει το συντομότερο δυνατό το θέμα του φορ που την "έκαιγε". Η περίπτωση του Φοφανά αποδείχθηκε δύσκολη και οι "κιτρινόμαυροι" είχαν ως αμέσως επόμενη λύση τον επιθετικό της Μακάμπι Χάιφα, Φραντζί Πιερό ο οποίος σε δύο σεζόν στο Ισραήλ, μετρά 40 γκολ και 16 ασίστ σε 102 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.

Ο 29χρονος θα πετάξει κατευθείαν από την Αϊτή για να έρθει στην χώρα μας και αφού ολοκληρώσει με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, στη συνέχεια θα ανακοινωθεί και επίσημα από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ. Στην ΑΕΚ φιλοδοξούν να ο παίκτης να βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι την Τρίτη για να κινηθούν γρήγορα οι κινήσεις και να ενταχθεί άμεσα στις προπονήσις της ομάδας υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Την περσινή σεζόν, ο Πιερό κατέγραψε συνολικά 50 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας 26 γκολ και μοιράζοντας 8 ασίστ, ενώ την πρώτη του σεζόν στην Μακάμπι είχε σε 52 ματς 14 γκολ και 8 ασίστ. Ο 29χρονος είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αϊτης , ενώ πριν μετακομίσει στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μακάμπι Χάιφα, είχε αγωνιστεί στο MLS, το Βέλγιο και την Γαλλία.

Συνολικά στην καριέρα του έχει πετύχει 81 γκολ και έχει μοριάσει 28 ασίστ σε 226 αναμετρήσεις, ενώ με την εθνική του ομάδα σε 31 συμμετοχές ππου έχει καταγράψει, έχει σημειώσει 22 γκολ. Ο Πιερό, ένας καθαρόαιμος φορ έρχεται να ενισχύσει με την ποιότητα και την εμπειρία του την ΑΕΚ και να την "ξεκλειδώσει" απέναντι σε κλειστές άμυνες αλλά και να της δώσει πολύτιμες λύσεις στις στημένες φάσεις.

all Frantzdy pierrot goals in 2023