Ο νόμος των φαβορί επιβεβαιώθηκε στην 2η αγωνιστική του Nations League! O Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τα... μαγικά του και με το 901 του γκολ χάρισε τη νίκη με ανατροπή στην Πορτογαλία κόντρα στην Σκωτία, η Ισπανία των 10 παικτών έδειξε χαρακτήρα απέναντι στην Ελβετία την οποία συνέντριψε με 1-4, ο Λούκα Μόντριτς "υπέγραψε" τη νίκη για την Κροατία κόντρα στην Πολωνία, ενώ η Σουηδία "καθάρισε" εύκολα την Εσθονία.

Ο Ρονάλντο πήρε από το... χέρι την Πορτογαλία για το 2/2 στο Nations League

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προ ημερών αναφέρθηκε στο πόσο πολύτιμος είναι για την εθνική Πορτογαλίας, κάτι που θέλησε να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά! Στο ματς με την Κροατία έφτασε τα 900 του γκολ και είπε να προσθέσει ακόμη ένα το οποίο μάλιστα αποδείχθηκε... χρυσάφι καθώς έδωσε και τη νίκη στην εθνική του ομάδα που έκανε το 2/2.

Η Σκωτία αιφνιδίασε τους Πορτογάλους όταν και προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Μακτόμινεϊ  "παγώνοντας" το "Λουζ". Στο δεύτερη ημίχρονο ο Ρονάλντο μπήκε ως αλλαγή και τότε άλλαξε άρδην ο... επίλογος του παιχνιδιού. Αφού ο Μπρούνο Φερνάντες έφερε το ματς σε ισορροπία στο 54' με σουτ, ο Κριστιάνο είχε διπλό δοκάρι στο 82' όμως στο 88ο λεπτό ήταν η... ώρα του να "λυτρώσει" την Πορτογαλία. Με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών και αποθέωσης πανηγυρίζοντας με τν καλύτερο τρόπο το 901 γκολ της καριέρας του.

Από την άλλη, η πρωταθλήτρια του Euro 2024, Ισπανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο του Nations League! Τι κι αν έμεινε με 10 παίκτες από το 20' όχι απλά δεν πτοήθηκε αλλά "διέλυσε" εκτός έδρας την Ελβετία. Μόλις στο 4ο λεπτό, οι Ισπανοί προηγήθηκαν με κεφαλιά του Χοσέλου, ενώ στο 13' ο Φαμπιάν Ρουίθ έκανε το 0-2.

Ο Λε Νορμάν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες όμως η Ισπανία έδειξε μέταλλο νικήτριας και κατάφερε να βρει δυο ακόμη φορές δίχτυα. Η Ελβετία μπορεί να μείωσε στο 41' σε 1-2 όμως οι Ίβηρες δεν είχαν πει την τελευταία τους... λέξη. Στο 77', ο Ρουίθ έγραωε το 1-3 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς, ενώ στο 80 λεπτό ο Φεράν Τόρες έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 1-4 μετά από άψογο τελείωμα σε τετ-α-τετ.

Ο Λούκα Μόντριτς το πήρε... προσωπικά κόντρα στην Πολωνία και οδήγησε την Κροατία σε δύσκολη νίκη με 1-0. Ο Κροάτης σούπερ σταρ κουβάλησε στις... πλάτες του την ομάδα του που δυσκολευόταν να βρει τις λύσεις απέναντι στην καλή οργανωμένη αμυντική γραμμή των Πολωνών και στο 52ο λεπτό με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο "παραθυράκι" του Σκορούπσκι για το τελικό 1-0.

Η Σουηδία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Εσθονία την οποία "καθάρισε' με συνοπτικές διαδικασίες και με το άνετο 3-0 έκανε το 2/2 στον όμιλο της. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ, Νίκλας Ελίασον πήρε φανέλα βασικού και είχε πολύ καλή παρουσία για την ομάδα του που άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 30ο λεπτό με τον Γιόκερες. Δέκα λεπτά αργότερα (40'), οι Σουηδοί διπλασίασαν τα τέρματά τους (2-0) με τον Ίσακ, ενώ ο Γιόκερες "χτύπησε" ξανά στο 44' διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Στο 62' η Εσθονία έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Παλούμετς.