Ο πρώην φυσικοθεραπευτής του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Τζερόμ Μπιάνκι, έκανε αποκαλυπτικές δηλώσεις για τη σχέση του Έλληνα τενίστα με τον πατέρα του, ρίχνοντας απόλυτα την ευθύνη στον Απόστολο Τσιτσιπά για την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα. Οι δηλώσεις του Μπιάνκι έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση στην οικογένεια Τσιτσιπά και ο 26χρονος τενίστας, σύμφωνα με το tennis24.gr, έχει αποφασίσει να κινηθεί νομικά κατά του Μπιάνκι.

«Ο Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά και υπερβολικός. Αγαπά πολύ τον γιο του. Η σχέση τους, όμως, δεν ήταν σταθερή εδώ και χρόνια κι έκανε μόνο κακό. Οι σκοτεινές στιγμές του προέρχονται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ που δεν άκουγε, παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά», είχε πει -μεταξύ άλλων- ο πρώην παίκτης του ράγκμπι και νυν φυσικοθεραπευτής. «Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, “γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτόν”, και τον έκαναν να νιώθει ένοχος. Προσπαθούσε να απελευθερωθεί», είπε, επίσης, στη «L’ Equipe».

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Στέφανος Tσιτσιπάς έκανε και δήλωση, επιβεβαιώνοντας πως θα κινηθεί νομικά, ενώ διέψευσε τα όσα είπε ο Μπιάνκι. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Τσιτσιπά ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το tennis24.gr: «Όσον αφορά τη δημοσίευση του άρθρου της “L’ Equipe” με τις δηλώσεις του πρώην φυσικοθεραπευτή του Στέφανου Τσιτσιπά, Τζερόμ Μπιάνκι, με τον οποίο η συνεργασία σταμάτησε το 2022, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η οικογένεια Τσιτσιπά έχει δώσει εντολή στο δικηγορικό γραφείο Παπαθανασίου - Confino (Παρίσι) όπως προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, έτσι ώστε να αποκατασταθούν το κύρος και η αξιοπρέπεια της οικογένειας, που επλήγη από τις δηλώσεις του εν λόγω φυσικοθεραπευτή». Πάντως, αναμένονται νεότερα τις επόμενες ημέρες σχετικά με τις κινήσεις της οικογένειας Τσιτσιπά.