Έχει καταφέρει να φέρει την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια σε πορεία πρωταθλητισμού και παρά το γεγονός πως αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ματίας Αλμέιδα παραμένει ένας εξαιρετικός προπονητής που για να φτάσει στην καταξίωση χρειάστηκε να θυσιάσει πολλά πράγματα.

Ματίας Αλμέιδα: "Άφησα την οικογένειά μου για το ποδόσφαιρο"

Νερό στο όνομά του πίνουν οι οπαδοί της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Ο Ματίας Αλμέιδα ήρθε από το... πουθενά για να αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο της "Ένωσης" που την οδήγησε στο πρωτάθλημα της Super League και κατά διαστήματα έπαιζε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Για να μπορέσει να φτάσει ψηλά, όμως, ο Αργεντινός τεχνικός θυσίασε πολλά πράγματα, με την οικογένειά του να βρίσκεται ανάμεσά τους. Όπως δήλωσε ο ίδιος συγκινημένος, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του που δεν ήταν άλλο από το ποδόσφαιρο.

"Για το ποδόσφαιρο άφησα την οικογένειά μου στα 15 μου χρόνια. Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα. Έχασα την καλύτερη φάση που περνά ένας έφηβος για να ζήσει με τους γονείς του, για να ζήσει με τους φίλους του, για να τελειώσει το σχολείο. Άφησα όλα αυτά για το ποδόσφαιρο. Προτίμησα τ’ όνειρό μου.

Τώρα είμαι σε μια φάση που χαίρομαι για όσα πέτυχα αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιώ πόσα πράγματα έχασα ως άνθρωπος, ως γιος, ως αδελφός, ως φίλος, ως μαθητής σχολείου γιατί το ποδόσφαιρο είναι μέρος της ζωής μου. Οπότε γι' αυτό (για το ποδόσφαιρο) έχω κάνει πολλά πράγματα".