Άργησε αλλά φαίνεται πως κατέληξε στον ιδανικό ποδοσφαιριστή που θα συμπληρώνει τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης η ΑΕΚ. Ο Φραντζί Πιερό έβγαζε το... ψωμί του μέχρι στιγμής στη Μακάμπι Χάιφα και γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, μιας και έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό.

"Δήμιος" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ο Πιερό που υπογράφει στην ΑΕΚ

Το όνομα του Φραντζί Πιερό είναι αρκετά γνώριμο στα αυτιά των Ελλήνων οπαδών, καθώς έχει αφήσει το στίγμα του στη χώρα μας. Όχι, δεν είναι από την επικείμενη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, αλλά για τα κατορθώματα που έκανε με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα.

Η "Ένωση" πήρε την απόφαση να προχωρήσει την περίπτωσή του, βλέποντας πως η Τσέλσι συνεχίζει να παραμένει αμετακίνητη στις απαιτήσεις της για τον Ντάτρο Φοφανά. Ο 29χρονος επιθετικός από την Αϊτή έχει στοιχεία που ταιριάζουν με τον στράικερ των "μπλε" του Λονδίνου και ήταν δεδομένα μία πιο προσιτή περίπτωση.

Όπως δήλωσε άλλωστε και κάποιος από τη διοίκηση της Μακάμπι Χάιφα, η πρόταση της ΑΕΚ ήταν τέτοια που τόσο η ομάδα όσο και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να την αγνοήσουν, με τον Πιερό να επιστρέφει σε γνώριμα και αγαπημένα γι' αυτόν μέρη.

Ειδικά το γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" είναι δεδομένα μέσα στην καρδιά του, με τον ποδοσφαιριστή της ισραηλινής ομάδας τότε να κάνει πάρτι στην άμυνα του Ολυμπιακού και τον Μανωλά κυρίως να τα έχει βρει πολύ σκούρα, ενώ το βαρύ 0-4 έφερε μεγάλη γκρίνια στον κόσμο των "ερυθρολεύκων".

Τα δύο δύσκολα γκολ που πέτυχε και ο τρόπος που ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του έκαναν μεγάλη εντύπωση σε όλους, οδηγώντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του στη μεγάλη πρόκριση και τελικά μέχρι και τους ομίλους του Champions League της σεζόν 2022-23.

Ολυμπιακός - Μακάμπι Χ. 0-4 | Highlights - UEFA Champions League 22/23 - 27/07/22 | COSMOTE SPORT HD

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν το μοναδικό... θύμα του Πιερό, καθώς την αμέσως επόμενη σεζόν βρέθηκε στο δρόμο του ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Europa League. Κόντρα στους "πράσινους" ήταν πιο... ευγενικός καθώς στο πρώτο παιχνίδι δεν αγωνίστηκε ως βασικός, αλλά με την είσοδο του απείλησε ουσιαστικά το "τριφύλλι".

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιούργησε στο δεύτερο παιχνίδι στη Λεωφόρο, με τον ίδιο να σκοράρει αλλά το γκολ του να ακυρώνεται, αλλά δημιούργησε πολλούς χώρους, με αποτέλεσμα να πάρει η Μακάμπι Χάιφα το σπουδαίο "διπλό" και να αφήνει τους γηπεδούχους εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxoburtbs3tt)