10 Μαρτίου 2025! Μια μέρα-ορόσημο στη θρυλική ιστορία του λαοφιλέστερου συλλόγου του ελληνικού αθλητισμού! Μια βραδιά που η οικογένεια του Ολυμπιακού θα γιορτάσει σε κάθε γωνιά της Υφηλίου (όπου χτυπούν "ερυθρόλευκες" καρδιές) τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, που έμελλε να γίνει με την πάροδο των ετών ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.

Κι αυτή ακριβώς η ανεκτίμητη κληρονομιά δίνει ιστορικές διαστάσεις στη σεζόν που εκκινεί! Όχι μόνο επειδή δεν θα είναι μια αγωνιστική περίοδος σαν όλες τις άλλες, αλλά γιατί οι χρηματοδότες των τμημάτων του συλλόγου (ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ) επιδιώκουν να σβήσουν τα κεράκια της γενέθλιας τούρτας, τοποθετώντας δίπλα τους όσο το δυνατόν περισσότερο τρόπαια, όχι μόνο ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά!

Χωρίς ίχνος υπερβολής στο λιμάνι του Πειραιά συντελέστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μια… μεταγραφική κοσμογονία! Αγκυροβόλησαν στα νερά του Σαρωνικού παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας με μοναδική αποστολή να οδηγήσουν τους "ερυθρόλευκους" σε ευρωπαϊκές κορυφές!

Ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης και το χρυσάφι για τον Γουίλιαν

Οι πολύ υψηλές βλέψεις του πειραϊκού συλλόγου, άλλωστε, είχαν φανεί από πέρσι, με τη "ναυαρχίδα" του πειραϊκού στόλου, την ποδοσφαιρική ομάδα, να γράφει ιστορία και να φέρνει στη χώρα μας τα πρώτα ευρωπαϊκά τρόπαια του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mh81ej46ix)

Για την κάτοχο του Conference League ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η συνταγή της επιτυχίας χρειαζόταν απλά μικρές δόσεις… χρυσόσκονης για να μπορέσει να ζήσει μια νέα ιστορική διαδρομή στο Europa League και να πανηγυρίσει την επιστροφή της στο θρόνο του πρωταθλητή, εντός συνόρων. Και τη βρήκε στο πρόσωπο ενός εκ των κορυφαίων Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα: Του Γούλιαν! Οι συστάσεις για τον 70 φορές διεθνή με τη "Σελεσάο" βιρτουόζο άσο περιττεύουν.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γουίλιαν στο Olympiacos TV! /  Willian’s first statements on Olympiacos TV!

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να στρώνει χρυσάφι στα πόδια του προσφέροντας του μυθικό συμβόλαιο (που σύμφωνα με τους Άγγλους ξεπερνάει τα 140.000 ευρώ σε… εβδομαδιαίες αποδοχές) ο Γουίλιαν έρχεται να προστεθεί στο γεμάτο "οπλοστάσιο" του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που θα περιλαμβάνει από φέτος αστέρια όπως ο Κρίστοφερ Βέλντε, ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο Ντάνι Γκαρθία αλλά πάνω απ’ όλους ο Νταβίντ Κάρμο! Γιατί η παραμονή του Ανγκολέζου στόπερ στο λιμάνι ήταν η κίνηση-ματ του φετινού καλοκαιριού.

O Oλυμπιακός, οι Αγγελόπουλοι και η “dream team” του ΣΕΦ

Κι αν στο ποδόσφαιρο ο επίλογος της περσινής σεζόν βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να υπογράφουν στη Νέα Φιλαδέλφεια την πιο "χρυσή" σελίδα της ιστορίας τους, στο μπάσκετ ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος επιθυμούν να το πράξουν δημιουργώντας το κορυφαίο ρόστερ όλων των εποχών που θα έχει εμφανιστεί ποτέ στα ευρωπαϊκά παρκέ, φορώντας τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Sasha is back!

Ιδιαίτερα οι δύο από τις συνολικά πέντε προσθήκες των Πειραιωτών έμοιαζαν…  βγαλμένες από παραμύθι για τους φίλους του Ολυμπιακού.
Εβάν Φουρνιέ και Σάσα Βεζένκοφ άφησαν πίσω τους τον "μαγικό κόσμο" του ΝΒΑ και επιστρέφουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με ένα και μοναδικό στόχο: Να κυριαρχήσουν και να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της τέταρτης Euroleague!

Το χρονικό της άφιξης του Φουρνιέ



Γκέργκο Ζάλανκι: Ένας θρύλος στον Θρύλο!

Ανάλογες κυριαρχικές διαθέσεις έχει και το μεγαλύτερο όνομα που θα έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν τη νέα σεζόν οι φίλοι του Ολυμπιακού ντυμένο στα ερυθρόλευκα.

Γιατί το βιογραφικό που συνοδεύει τον θρυλικό Γκέργκο Ζάλανκι, ενδεχομένως να μην το είχε κανένας άλλος ξένος αθλητής που φόρεσε ποτέ τα χρώματα ελληνικής ομάδας. Πόσες φορές, αλήθεια, θυμάστε ελληνικό σύλλογο να αποκτά με μεταγραφή αθλητή που θεωρείται ο κορυφαίος του πλανήτη σε οποιοδήποτε άθλημα;

Αυτό ακριβώς είναι ο τεράστιος  Ούγγρος αριστερόχειρας περιφερειακός που έχει ψηφιστεί καλύτερος πολίστας στον κόσμο! Μια τεράστια προσωπικότητα, με ένα αδιανόητο προσωπικό portfolio τίτλων και επιτυχιών που έρχεται στον Πειραιά για να… ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα του ευρωπαϊκού πόλο και να επαναφέρει τους "ερυθρόλευκους" στην κορυφή του Champions League!

Gergo Zalanki | Total Waterpolo Player 2023

Κι αυτή δεν ήταν η μόνο… τορπίλη που πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση του Μιχάλη Κουντούρη και την αμέριστη συμπαράσταση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Γιατί και ο επαναπατρισμός του Κώστα Κάκαρη – ενός εκ των κορυφαίων φουνταριστών του κόσμου – αποτελεί μεταγραφή… ευρωπαϊκής εκτόξευσης!

"Βόμβες" και στο φιλέ από τον Ολυμπιακό

Αντίστοιχης… ισχύος "βόμβα" ήταν και η απόκτηση του σπουδαίου Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς στο βόλεϊ! Ένας εκ των κορυφαίων διαγώνιων του πλανήτη και μια ανεκτίμητη συλλογή τροπαίων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο με τη Σερβία, απειλεί να… συγκλονίσει τα θεμέλια του "Μελίνα Μερκούρη" και να ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού να προσθέσει έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο στη σεζόν των θρυλικών του γενεθλίων!

The Attacking Dominator of the Court !

Υπήρξαν κι άλλες σπουδαίες προσθήκες σε όλα τα τμήματα, όπως αυτή της Ιβάνα Βάνιακ στο βόλεϊ γυναικών, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους αδελφούς Αγγελόπουλους να "ματώνουν" οικονομικά για να μπορέσει ο αγαπημένος τους Ολυμπιακός να ζήσει μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία και θα αποδειχτεί αντάξια του εορτασμού ενός αιώνα ζωής από τη γέννηση ενός συλλόγου που άλλαξε τα πάντα στον ελληνικό αθλητισμό!  

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ".